НАЙ-НОВИ:

(VV) КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ откри предизборната си кампания в знаковата зала на Съединението в Пловдив

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (VV) КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ откри предизборната си кампания в знаковата зала на Съединението в Пловдив

VV 19:09:31 11-06-2021
IS1908VV.028
Пловдив – КП „Българските патриоти“ – кампания

КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ откри предизборната си кампания в знаковата зала на Съединението в Пловдив

Пловдив, 11 юни /Дима Шопова, БТА/
КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ откри предизборната си кампания за народни представители в 46-то Народно събрание в знаковата зала на Съединението в Пловдив с изпълнение на народния певец Илия Луков. На събитието присъстваха всички водачи на листи.
„Мястото е емблематично, тъй като в тази зала е прочетен Манифестът за съединението на Княжество България с Източна Румелия. Едно историческо събитие, което показва българския дух и жаждата за свобода, платени с кръвта на дедите ни. Днес тук, в залата на Съединението, избрахме символично да се съберем и да кажем, че тръгваме напред за България и за победа“. Това каза в приветствието си Александър Сиди, водач на листата на КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в Пловдив. Защото това, посочи той, което сътворихме през 1885 година, е Съединението – това, което всъщност ни води напред.
За мен е голяма чест именно в тази зала да дадем началото на кампанията на Българските патриоти за вторите избори за тази година, каза в обръщението си Искрен Веселинов, съпредседател на Коалиционния съвет от ВМРО. Той подчерта, че „след срамния 45-и парламент, буквално само няколко месеца след като народът се произнесе, ние отново се обръщаме към него. Нищо добро не се е случило през тези месеци. Напротив. Днес заплахите за България са все повече от всякога – за държавността й, за независимостта й, за единството на нацията.“ Според него в същия този момент българските партии са заети да воюват помежду си, хванали са се за гушата и не с някаква идеална цел, а „да извоюват някакво по-голямо парче от кокала“. Единствената надежда, по думите му, „остава в нас, патриотите, защото само ние се обединихме, загърбвайки всякакви недоразумения и всякакви минали случки, защото чухме призива на нашия народ за единство“. Трябва да спрем да воюваме помежду си, не просто да се научим да си говорим, а да се обединяваме за общите цели и да потърсим онзи път за развитие на държавата, който ще я направи по-просперираща, по-богата и по-силна нация, лидер на Балканите, подчерта Веселинов. Той уточни, че техните репери в бъдещата им управленска програма продължават да бъдат основно три – семейство, доходи, национална сигурност и национална отговорна политика.
Всички български патриоти останаха непредставени в 45-то НС и това беше грешка, която всички ние, българските патриоти, осъзнахме и затова днес сме заедно, каза Пламен Христов, съпредседател на Коалиционния съвет от „Воля“. Той добави, че техният лидер Веселин Марешки пръв е поел битката срещу картелите и в годините само тай се е осмелил да се опълчи на тези картели. Ние от коалицията „Български патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ имаме работещи решения, които ще направят живота на българите по-спокоен, по-сигурен и достоен, подчерта Христов.
Нас ни обедини силата на решителността да вкараме ред в държавата, каза съпредседателят на Коалиционния съвет от НФСБ Борис Ячев. Нас ни обедини категоричното желание веднъж завинаги да преборим бруталната битова престъпност, която ежедневно отнема живота на нашите родители и деца, подчерта той. Ячев обяви, че имат готов пакет от законодателни мерки, които веднъж завинаги ще премахнат незаконните гета, ще наложат ред и отговорност в маргиналните и малцинствени групи и ще създадат у хората усещане за спокоен живот. Нас ни обедини и желанието, добави той, да преборим най-после уродливото явление корупция и то по високите етажи на властта без да правим разлика от политическа принадлежност и колко високо в йерархията на администрацията е определено лице и да върнем доверието на хората в силата на държавата, подчерта Ячев. Има някаква символика в това, че маршът на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ започва от залата на Съединението. Защото действително с акта на Съединението нова, модерна, възродена и европейска България е започнала своето въздигане, каза още Борис Ячев и допълни: и днес оттук започва нашия обединен и победен поход за възстановяване на България.
КП „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ тръгват към изборите на 11 юли с лозунга „България над всичко“ и с убедеността, че само обединени можем да защитим българския национален интерес.

/ИС/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

-->

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови