(VV) Мая Манолова обяви, че се ангажират с преизчисляване на всички пенсии

VV 20:40:01 25-06-2021
MM2039VV.032
парламентарни избори – „Изправи се! Мутри вън!“ – Мая Манолова

Мая Манолова обяви, че се ангажират с преизчисляване на всички пенсии

София, 25 юни /БТА/
Ангажиментът ни е преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2018 г. незабавно, веднага. Това би струвало малко над 2 млрд. лв. на бюджета. Това заяви Мая Манолова, съобщиха от пресцентъра на политическата формация, цитирайки участие на председателя на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ по БНТ.
„Днес финансовият министър обяви, че актуализацията на бюджета, която подготвя, би могла да поеме допълнителни разходи от 1,5 млрд. лв. Тоест, пари за преизчисляване на пенсиите има. С мерките, които сме разписали, целта ни е 1250 лв. минимална заплата в края на следващия мандат и минимална пенсия 550 лв.“, е отбелязала още Манолова.
Тя би се радвала някои министри да продължат работата си и в редовното правителство. Манолова е дала пример с Бойко Рашков, който е осветил сектора на сигурността. „Противно на мнението на ГЕРБ, службите за сигурност не може да действат толкова секретно, че да е извън правилата. Част от службите до толкова се бяха превърнали в политическа бухалка на властта, че би трябва да се говори за тяхното преосноваване“, е допълнила тя.
По думите на Манолова формацията има конкретни решения за всички сектори. Основният приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е повишаване на доходите на българските граждани, е отбелязала Манолова. Според нея е необходима реална подкрепа за бизнеса, за създаване на икономика с високо добавена стойност, за пресичане на корупцията.
„Опорните точки на ГЕРБ, че осветяването на злоупотребите във всеки един от секторите, означава че ще спрем проектите и ще прекратим договорите, не е вярно. Почтеният бизнес иска да работи с правила, без да си крие договорите и ние това ще осигурим. Служебното правителство дава посоката, а следващият редовен кабинет ще постави държавата на релси“, е казала Манолова.
Относно обявеното увеличаване на цената на природния газ от председателя на КЕВР Иван Иванов Манолова е поискала оставката на членовете и председателя на регулатора. Още в 45-ото Народно събрание предупредихме за драстичното увеличаване на цената на тока и парното, тогава стана ясно, че докладът на КЕВР е пълен с грешки, е допълнила тя.
/Ирина Симеонова/
/ММ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!