(VV) От „Тикси“ АД определят написаното за тях в страницата на „Демократична България“ като невярно и тенденциозно

VV 09:52:02 08-07-2021
MM0951VV.007
„Тикси“ АД – позиция

От „Тикси“ АД определят написаното за тях в страницата на „Демократична България“ като невярно и тенденциозно

image0 (9K)

София, 7 юли /Людмила Спасова, БТА/
“ За наше огромно учудване и разочарование, компанията „Тикси“ АД бе обект на статия, публикувана на официалната страница на „Демократична България“, която не само съдържа редица неверни твърдения, но и поставя доброто име на компанията в изключително неприятна ситуация, уронвайки престижа на една от малкото фирми в сферата на градската мобилност, добавящи реална стойност за обезпечаване на модерната градската среда“. Това посочват в позиция от компанията, предоставена на БТА . Написаното в статията те определят ката „неверни твърдения, грешни заключения и опити за интерпретация, които тенденциозно насаждат негативно отношение към дружеството „Тикси“ АД, базирайки се на абсолютно некоректна информация“.
От компанията изтъкват общо пет факта, оборващи това твърдение. На първо място сред тях е, че „Тикси“ АД участва като миноритарен партньор в консорциум „Си Ен Ес – София Тикетинг Ситем“, който е и изпълнител на обществената поръчка и никога не е отговарял за обезпечаване на услугите по видеонаблюдение, както и няма отношения с „Макс телеком“ в тази връзка. Също така, „Тикси“ АД няма отношение към интеграцията с „Метрополитен“ ЕАД.
Освен това „Тикси“ АД не представлява консорциума и не участва в неговото управление. Дружеството под никаква форма не е било финансирано от Фонда на фондовете, се посочва още в позицията.

/ММ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления! Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 17 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon