(VV) Силна държава, икономическа свобода и защита на традиционните семейни ценности са принципите в програмата на Национално обединение на десницата

VV 18:37:01 01-07-2021
GI1836VV.033
Велико Търново – Национално обединение на десницата – пресконференция – П.С.

Силна държава, икономическа свобода и защита на традиционните семейни ценности са принципите в програмата на Национално обединение на десницата

Велико Търново, 1 юли /Марина Петрова, БТА/
Силна държава, икономическа свобода и защита на изконните християнски и семейни ценности са принципите в програмата на Национално обединение на десницата, каза пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново д-р Петър Москов, председател на коалицията, съставена от партиите КОД, БЗНС, БДФ, СЕК.
Той подчерта, че силната държава гарантира на своите граждани образование, здравеопазване и сигурност, защита на работещите и предприемчиви хора, прекратяване на социалния модел, в който работещите хора издържат мързеливите.
Целта на коалицията е да бъде прекратено влиянието на старите и новите левичарски партии – модерното и хуманно общество няма задължение да интегрира когото и да било, освен възрастните хора и инвалидите, подчерта той.
Той смята, че в дясно от ГЕРБ трябва да има ценностна и обоснована десница, която да се противопостави и на българския, и на европейския левичарски дневен ред, за да има силна и самостоятелна нация. „Семейство, нация, държавност, бог – това са нещата, върху които трябва да градим бъдещето“, посочи д-р Москов.
Според него изборът сега е много по-значим, защото чрез него трябва да бъде решено дали българите ще отстояват националната си идентичност, подобно да държавите от Вишеградската четворка или ще останат в плен на така наречените модерни политики на мултикултурализъм.
Водач на листата за Велико Търново на коалицията с номер 19 е Наталия Шулика. Тя определя себе си като майка на три деца, вярващ човек, който се е включил в политиката с непоклатимото желание да бъде съхранено българското традиционно семейство, към което има много опити за вмешателства.
От няколко години сме свидетели на опит за подмяна на ролята на родителите в семейството с внушенията на някои неправителствени организации, нещо срещу което ние сме категорично против, каза д-р Ваньо Шарков, който също е част от листата на коалицията. Той подчерта, че средното образование трябва да е задължително и само тези, които са го завършили да имат правото да гласуват.

/ГИ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления! Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!