(VV) Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова „Има такъв народ“ да преосмисли предложения състав на правителство

VV 20:47:31 13-07-2021
RM2046VV.035
Христо Иванов – ИТН – позиция

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова „Има такъв народ“ да преосмисли предложения състав на правителство

София, 13 юли /Христо Воденов, БТА/
Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов призова „Има такъв народ“ да преосмисли предложения състав на правителство и да се върне „към реалностите и здравия разум“ като отговори на очакванията на хилядите протестиращи миналото лято българи, съобщиха от пресцентъра на „Демократична България“.
„Очевидно подкрепата на „Демократична България“ не се търси. Не се търси не просто наша подкрепа, а подкрепа от онези граждани, които протестираха“, е заявил Христо Иванов в телевизионно предаване. Иванов припомнил за какво са се обявили протестиращите – изхвърляне на ГЕРБ от властта, но и оставка на Иван Гешев, срещу едноличния начин на вземане на решения и срещу сарайския модел.
„Надявам се да става дума за грешка, а не за план, няма да изгоря мостовете, но призовавам тези, които влязат в парламента, да проявят разум и да се върнем към приоритетите на протеста“, казал Христо Иванов. Той подчертал, че диалогът трябва да се води в парламента, публично и от избраните за народни представители.
„Ние трябва да се върнем към мандата за прекъсване на този модел, който е заченат от сараите и ДСП. За това ни пратиха в парламента“, казал съпредседателят на „Демократична България“. Той попитал къде в изказването на Трифонов е Иван Гешев, но също антикорупционната комисия и Цацаров. Иванов призовал бъдещите депутати от „Има такъв народ“ да се върнат към приоритетите на протеста, не към „претопляне на някаква манджа отпреди 15 години“ и посочил като приоритетни конституционната реформа, лустрацията и скъсване на връзките с Държавна сигурност.
От „Демократична България“ сме готови да дадем подкрепа за програма и за хора, които представляват протеста, да се върнем към представителството и автентичното лидерство на хора, които са били на улицата. Не може да бъде министър-председател човек, който никой не го е виждал да протестира. Той няма една снимка от протеста, казал още Иванов.
„Това, че някой си мисли, че еднолично може да взима решения и да прави политика с 60 депутати, няма как да стане. Хората гласуваха срещу това. Ние не можем да сменим джипката с кабеларката“, заявил още той.
На въпрос дали ще подкрепи или не предложения от лидера на „Има такъв народ“ кабинет Иванов казал, че целта му е изобщо да не се стига до такова гласуване. „Ние не можем да допуснем страната да влиза в спирала от избори в избори“, допълнил той.
/РУМ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: http://www.bta.bg/ .


image0 (9K)