НАЙ-НОВИ:

(VV) С трудовите борси ще продължим да показваме възможностите за работа в България, каза Деница Сачева

VV 12:17:31 19-06-2021
GI1216VV.015
ГЕРБ-СДС – Деница Сачева – с. Опанец

С трудовите борси ще продължим да показваме
възможностите за работа в България, каза Деница Сачева

София, 19 юни /БТА/
„Трябва да търсим начини българите в чужбина да се върнат в България. Ще продължим да показваме възможностите за работа с трудовите борси, защото над 50 процента от посетителите им декларират желание да се приберат у нас“. Това каза пред жители на село Опанец водачът на листата на ГЕРБ-СДС и областен координатор за Добрич Деница Сачева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.
По думите й в пандемията около 200 000 българи са се прибирали, а около 10 процента от тях искат да останат. „В предизборната ни програма сме предвидили програма за 30 млн. лв, с която 3000 наши сънародници ще могат да започнат работа в по-малки населени места. Държавата ще поема 1/2 от средната работна заплата, както и наем, транспорт и детегледачка“, е посочила Сачева.
Заедно с други кандидати за народни представители тя е разказала и за неделните училища в чужбина, в които 30 000 българчета учат български език, география и история на България. „Не трябва да позволяваме те да губят връзка със страната ни. Ще премахнем таксите за тези училища, така че повече деца да се записват и да завършват гимназиален етап. Ще направим така, че поне по една седмица да прекарват в България, както и да имат възможности да продължават образованието си в нашите университети“, е допълнила тя.

/ГИ/

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon