(VV) Успешно е поставено началото на пробното машинно гласуване в Русенско

VV 19:15:31 01-07-2021
IS1914VV.033
Русе – гласуване – пробно

Успешно е поставено началото на пробното машинно гласуване в Русенско

Русе, 1 юли /Мартин Пенев, БТА/
Успешно е поставено началото на пробното машинно гласуване в Русенско. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Русе Милена Хинкова.
Жителите на крайдунавския град можеха да тестват днес две устройства за машинно гласуване, разположени в сградата на общината. Интересът бе засилен. Имаше и възрастни хора, които трудно се справиха с техниката въпреки разясненията. Друг мъж коментира, че е трябвало да се запази гласуването с хартиена бюлетина, тъй като в това бил „чарът на изборите“.
Хинкова обясни, че без проблеми протича организацията на предстоящия предсрочен парламентарен вот. В областта секциите, в които е предвидено да има машина за гласуване, са 292. В близките дни ще е ясно дали в най-големите от тях ще може да се осигури и втора машина.
Хинкова обясни още, че в случай на прекъсване на електрозахранването е предвиден генератор. За да се избегнат технически проблеми, машините и картите няма да бъдат дезинфекцирани, но ще бъдат осигурени латексови ръкавици за желаещите.
Демонстрационнoто пробно гласуване ще продължи до края на седмицата и в други население места от региона.

/ИС/

Купуването и продаването на гласове са престъпления! Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!