Categories: Култура

Юбилейна изложба на казанлъшкия фотограф Кольо Пейчев

На откриването на юбилейната изложба Галина Стоянова определи твореца като „най-светлия художник“. Тя честити празника на дълголетника и му благодари за творчеството, което е споделил с казанлъчани: „Със своите изложби моят приятел и фотограф Кольо Пейчев обиколи света. Но голямото му сърце прибра едно малко китно селце Ръжена, където той може да твори в съзерцание“, припомни за публиката Кметът на Община Казанлък. „Поколения казанлъчани са възпитавани във високи критерии към естетика, благодарение на вашите магнетични фотографии.“, се посочва в отправения от Кмета поздравителен адрес към магичния художествен фотограф. По случай дълголетния юбилей, Кметът на Община Казанлък връчи и финансова награда на Кольо Пейчев, когото нарече изключителен казанлъчанин. Пред събралата се публика в общинския културен център Галина Стоянова пожела на рожденика да продължава да води зрителите към светлината, слънцето и утрото.

Своите благодарности за красивото съжителство с известния си съсед сподели и кметът на с.Ръжена Апостол Терзиев:“Който иска да види Рая на земята нека дойде при нас и да посети цветната градина на Кольо.“, прикани гостите на празничното събитие той и от своя страна го дари със скромни финансови средства.

Големият творец Кольо Пейчев отново покани гостите на поредното пътешествие през най-висшата форма на изразяване, според него – фотографията. Известен десетилетия с любовта си към цветята, които нарича „душите на Ангелите“, с юбилейната изложба „Цветовете на естетиката“ харизматичният автор завършва работата си по темата „Цветя“.

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

52 минути ago

Зодиите, които сдържат сълзите си

Не искат да изглеждат слаби...

2 часа ago

Румен Христов ще води листата на ГЕРБ – СДС в Монтана

Велизар Енчев води листата на "БСП за България" там...

3 часа ago

МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания

При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси...

4 часа ago

В с. Балканци замесват козунаците по рецепти от майки и баби

Традиционно е козуначеното руло с богата плънка...

4 часа ago
image0 (9K)