Закупуване на автомобил втора употреба

В днешно време, а именно 21 век с всеки изминал ден навлизат все по нови и по нови автомобили. Но както всички знаем е и време на финансова криза, която затруднява много от нас – средностатистическия българин и ни възпрепятства в закупуването на чисто нов автомобил, а в нашето съвременно забързано ежедневие е трудно един човек да се справи без личен такъв. Затова повечето от нас са се насочили към автомобил втора употреба. И дори на външен вид да изглежда много добре, колата втора употреба може да крие много „изненади”.

Предлагам ви няколко неща, които е добре да знаем и следваме преди да си закупим кола от Автокъща за употребявани автомобили.
Първо и задължително условие е, преди да закупите колата, тя да мине на преглед при независим техник, който да Ви предостави нужната информация за състоянието на колата.

image0 (9K)

Също така непременно трябва да се проверят дали работят добре следните индикатори по автомобила:

 • Предни и задни фарове
 • Дълги и къси светлини на фаровете
 • Стопове
 • Мигачи
 • Клаксон
 • Светлини по таблото
 • Чистачки
 • Аварийни светлини
 1. Много е важно лично да огледате колата отвън за следи от удари
 2. Проверете за наличието на ръжда по вратите, калниците и праговете, защото ерозията е скъпа за отстраняване
 3. Желателно е когато купувате вашият бъдещ автомобил, то да е през светлата част на деня е при хубаво време, защото иначе рискувате да не забележите труден за отстраняване дефект

Непременно трябва да се уверите, че гумите НЕ са износени неравномерно, което може да е белег за нестабилност на моторното превозно средство по време на движение. Много е важно джигателят да работи гладко, и че няма странни шумове, потропване и похлопване. Ако има такъв проблем то това може да е белег за износване.

Важно е да проверите и спирачките на автомобила. Тя трябва да спира равномерно и в права линия.
Отделете не малко време и на скоростната кутия. Скоростите трябва да се сменят лесно, но ако се наложи използването на сила, това може да значи проблем в изправността и.

Изпробвайте колата за тропане или хлопане по окачването. За тази цел направете пробно каране по каменен път или на полигон като правите пълен кръг и се ослушвате за странни звуци. При наличието на такива, това е сигнал, че окачването е дефектирало и подлежи на смяна.

Източник: http://autobg.eu/

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!