Любопитно

Какво можете да научите за човек само като погледнете профилната му снимка в социалната мрежа?

Трудно е да се намери човек в 21-ви век, който не е регистриран в една от социалните мрежи. От дълго време ги използваме за комуникация, гледане на новини, дискусии, вдъхновение и не на последно място за себепредставяне. И първото нещо, което ни показва на света, е нашата профилна снимка.
Но какво можем да научим за човек от снимка, която той публикува като своя профилна?
Има няколко основни типа хора и всички те избират определени снимки.
Първата група избира профилна снимка с неодушевен обект. Тя може да бъде снимка на книга, китара, скейтборд, море, цвете или друго нещо. Най-вероятно такива хора не се познават добре, нямат ясни идеи за самоличността си. Собственикът на профилната снимка може да се отнесе с презрение и да не приеме себе си.
Хората, които избират картина на животно, кадър от филм, образ на анимационен герой или друг измислен герой за профилна снимка се отличават с инфантилизъм. Те смятат, че светът около тях е жесток и несправедлив, но отказват да поемат отговорност за собствения си живот. Ще има по-малко проблеми в общуването с тях, отколкото с тези, които са публикували неодушевен предмет за профилна снимка, но трябва да се подготвите за факта, че такъв човек ще се нуждае от постоянна утеха и подкрепа.
Снимка с животно или измислен персонаж показва, че човекът има някаква непоносима емоция, която той не осъзнава и не приема. Така той се опитва да изхвърли тази емоция, за да покаже основната причина за страданието си. Затова, за да разберем собственика на такъв профил, си струва да погледнем самото изображение и да дешифрираме каква емоция, състояние, проблем е изобразен върху него.
Хората, които постоянно си правят селфи само от благоприятни ъгли, може да имат елементи на нарцистично и антисоциално разстройство на личността. Те трудно създават близки отношения. Възприемат комуникацията от позицията на получената изгода.Често за тях е по-важно да качат такава снимка, на която да получат повече лайкове, отколкото да прекарат вечер с дълги и искрени разговори с любими хора.
Ако в кадъра част от лицето е покрита с коса, слънчеви очила, някакъв предмет, човек се снима в профил или отзад, тогава имаш срамежлив и притеснителен човек пред себе си. Такива хора могат да страдат от социални фобии и разстройства на личността. Ето защо, ако искате да изградите близка връзка с такъв човек, ще трябва да се опитате да го накарате да се чувства комфортно и спокойно с вас.
Ако човек специално отиде при фотограф, за да направи снимка за профила си, то е много важно за него да изглежда добре за другите. Тези хора все още „развиват” своята женственост и мъжественост. Професионалният външен вид (в случая фотограф, който избира правилния ъгъл) им помага да се опознаят по-добре. В повечето случаи те не знаят как да привлекат вниманието на противоположния пол и се надяват, че студийните снимки ще им помогнат.
Обикновена снимка с напълно отворено лице се публикува от зрели, оформени, уверени в себе си хора. Те не се страхуват да се покажат от различни ъгли и не избират една “работна страна”. Не е необходимо да се крият зад снимки на неживи предмети и животни. Те могат да публикуват снимки от професионална фото сесия в профила си, но ще оставят най-обикновена снимка за профилна.
Ако човек публикува снимка в пълен ръст, тогава той има самочувствие, обича себе си и се уважава. Твърде откровени снимки издават проблеми в личния живот. Хората, които публикуват снимки със своите партньори или семейство, искат да покажат статуса си пред света и да докажат, че не са сами. Кадри, които разкриват хобито на човек, могат да маскират неудовлетвореност.

Превод от руски: Зарата

Бонка Дипчикова

Share
Published by
Бонка Дипчикова

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

43 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

46 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

един час ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

един час ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

един час ago
image0 (9K)