Затвориха паметника на Бузлуджа заради екстремни селфита

Вече никой не може да се качи на върха на паметника на Бузлуджа на височина 70 метра. В свой репортаж Нова телевизия разказа как десетки младежи се катерят там, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта. Ден след това Областната дирекция на Стара Загора постави табели и заключи капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент. На място вече са запечатани много впечатляващи кадри, включително и от дрон.Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър – това води стотици младежи всеки ден в слънце и сняг на върха на Бузлуджа. Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, които често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба.

„Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако не дай си Боже се случи, то ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък”, разказа Радослав.

Именно тези думи и кадрите стреснаха областната управа на Стара Загора и реагираха. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, направени умишлено, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегнат трагичен инцидент. За щастие такъв досега няма. Това разочарова десетки, които бяха решили да го разгледат.

Входовете бяха затворени и поради още една причина – да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават. Това не е първият път, в който се затварят входовете. Последният път не издържаха дълго.

Красимира Янкова

Recent Posts

Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит...

10 минути ago

Стефан Янев: Има кризи във всички сфери на обществения живот

Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта, каза той...

11 минути ago

Кои са признаците, че той не е сродната ви душа?

Усещате, че пази тайни от вас...

20 минути ago

Планинските райони са гръбнакът на промишлеността ни

В много от тях има глад за работна ръка...

един час ago

Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики...

един час ago

Има епидемия от кражби от магазините, ръстът е до 70%

Преди се крадеше на дребно, сега е абсолютно организиран бизнес...

един час ago
image0 (9K)