Учители от СУ „Иван Вазов“ в Стара Загора с достойно представяне на Международна конференция

Julieta_Petrova (2)Средно училище „Иван Вазов“ в Стара Загора се представи достойно на Mеждународната конференция E-tools for E-Schools – Електронното образование и училището в лицето на главен учител Жулиета Петрова и старши учител Милена Христова.

Жулиета Петрова участва в програмата с презентация, в която сподели своя собствен опит за работата с интернет – базирана образователна платформа u4ili6teto.bg и създаване на собствени ресурси и уроци с интерактивно съдържание.

Вече четвърта година нашето училище е поело по пътя на интегриране на възможностите на електронното уеб-базирано обучение в класната стая, сподели Жулиета Петрова. Благодарение на учителите по ИТ в СУ „Иван Вазов“, които ползват платформата http://u4ili6teto.bg/souvazov/, училището ни се нарежда сред водещите училища в страната и зедно с ГПЧЕ „Ромен Ролан“ сме единствените в Стара Загора, реално въвели ИКТ в образованието.

[ad id=“225664″]

Конференцията е част от проекта E-tools for E-schools, финансиран по Европейската програма Еразъм+, който се изпълнява в три държави – България, Италия и Гърция. На него ще бъдат представени основните продукти, създадени  в рамките на проекта – Уеб-базираната платформа www.e-teachers.eu  и УебТВ канала www.e-teachers.eu/webtv – които ще улеснят съществено учителите в придобиване на знания и умения за използването на информационните и комуникационните технологии в учебния процес.
Обучителните курсове в платформата стъпват върху метода на отвореното-дистанционно обучение. Те са  подсигурени от над 35 видеоурока, всеки от които завършва с тест за самооценка, а преминаването от ниво в ниво става на основата на система за сертифициране. Към момента сертификати са  получили над 350 преподаватели от трите страни.
Уеб-телевизионният канал предоставя на учителите широка гама от практически насочени педагогически идеи и инструменти, включително и  възможности за директни предавания на живо от класната стая, каквито бяха реализирани в пилотното училище по проекта 51-во СУ „Елисавета Багряна“ в гр. София http://www.e-teachers.eu/webtv/bg/the-school-of-the-future.

[ad id=“238430″]
Конференцията сподели с аудитория не само резултатите от проекта, но и добрия опит на училища от мрежата на т.нар. иновативни училища, поели вече по пътя на интегриране на възможностите на електронното уеб-базирано обучение в класната стая.  Освен българския, ще беше представен и опита от италиански и гръцки училища.
Сред участниците в програмата бяха и представители на бизнеса, които представиха своите модерни и актуални спрямо нуждите на училищата решения, каквито са електронният дневник и облачно-базираната класна стая с учебни ресурси и широки комуникационни възможности.


image0 (9K)