Политика

АБВ поиска от президента избори през май

АБВ поиска от президента по-късна дата за избори. Според партията най-подходящо е вотът да се проведе на 15-16 май. Лидерът Румен Петков посочи, че дотогава има възможност да се е случило по-мащабно ваксиниране.

„Досега в консултациите звучи „удължен изборен ден“. Може би доброто решение е стартиране на изборния процес на 15 май сутринта в 07.00. Прекратяване временно вечерта в 19.00. Подновяване на изборния процес на другата сутрин в 07.00. Прекратяване и окончателно приключване на изборния процес на обяд в 12.00, което ще даде възможност в светлата част на дена да приключи работата на секционните, районните и преди това общинските избирателни комисии и да не сме свидетели на това нощно претоварване на секционните избирателни комисии и изборната администрация“, обясни Петков.

„Участниците в изборния процес. Не говорим за повече от 180 000 души като организация. 70-75 000 членове на СИК, РИК, изборна администрация като цяло, полиция и т.н. Тук са и задължителните маски, дезинфектанти и ръкавици – това не подлежи на коментар. Във всеки случаи тези, които са подложени на най-сериозен риск – членовете на секционните комисии, би трябвало да бъдат с цяло снаряжение. Това налага да се осмисли много внимателно времето за провеждането на изборите“, добави лидерът на ПП АБВ Румен Петков.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Възкресение: Съпругът й я зарови жива, тя оцеля

Жената прекарала 12 часа под земята...

8 минути ago

Полицай застреля радикализиран тийнейджър, нападнал с нож човек

Нападението е в австралийския щат Западна Австралия...

11 минути ago

Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците...

48 минути ago

Българският зет не стана кмет на Лондон

Браян Роуз се класира последен...

51 минути ago

И миряни от Румъния дойдоха на Царевец

Благодатният огън беше изнесен от храма "Рождество на Пресвета Богородица"....

един час ago
image0 (9K)