Избори за НС 2021

Александър Сиди: Електронното правителство ще спре корупцията

Има морал в политиката и ние го доказахме, защото преди четири години точно в това студио, когато говорихме за нещата, които искаме да направим, четири години по-късно мога да седна и със спокоен тон да кажа какво направихме. Защото не е малко в този мандат, коментира в ефира на бТВ водачът на листите в 27 МИР Стара Загора и в 16 МИР Пловдив-град Александър Сиди.

Липсата на този морал поражда голямото обществено напрежение и аз се надявам в следващото 45-о Народно събрание малко повече да действаме, а по-малко да говорим и да има по-малко креслива опозиция, коментира кандидат-депутатът на войводите.

Темата с корупцията от най-високо до най-ниско ниво безспорно дразни хората, категоричен е Сиди. Нещо, което от дълго време се опитвахме да направим и което не успяхме, и сме в дълг към хората, са опитите ни за реформа в посока на електронно правителство, призна той.

Това, което дразни, са едни милиарди, които в последните години наливаме в електронно правителство, а то така и не се случва, констатира Александър Сиди. И всъщност там е нашият дълг. В 45-ото НС трябва да се обединим и да работим активно в тази посока. Защото това е нещото, което може да спре корупцията – тази корупция, която дразни на пътя, дразни хората във всяка една администрация, разбира се, и голямата корупция, изтъкна Сиди.

Дайте да си оправим държавата тук и сега, защото се случва едно и също – скандали. Гордеем се със скандалите и конфликтите си, каза Александър Сиди. Не можем да тръгнем да правим избори с лъжи и манипулации, в дълг сме към обществото по отношение на чувството за справедливост, заключи водачът на две листи на ВМРО.

 

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Пуснаха от ареста бизнесмена Бонзов, с чието оръжие дете рани друго

Раненото момиче е оперирано и е в добро състояние...

22 минути ago

Николаево ще се побратими с гръцката община Марония-Сапес

Партньорски отношения между общините Николаево и Марония-Сапес (Гърция) обсъдиха кметовете Константин Костов и Апостолос Йоанну…

32 минути ago

„Историите на героите трябва да бъдат разказвани“. Невена Калудова, която изигра Анна Политковская

Тя е буквално откърмена в театъра. И това я определя. Интересно тогава как родителите ѝ…

53 минути ago

След 34 години Стара Загора посрещна отново гости от побратимения Юянг, Китай

„Добре дошли отново в Стара Загора, град на 8000 години!“, приветства днес 6-членната китайска делегация…

55 минути ago

4 естествени антибиотика във вашата кухня

Какво да използвате при настинка и грип...

един час ago

Трудностите пред фермерите: Дъжд, градушки и липса на работна ръка

С Гаранционен фонд те биха били по-спокойни...

един час ago
image0 (9K)