Александър Сиди: Електронното правителство ще спре корупцията

Има морал в политиката и ние го доказахме, защото преди четири години точно в това студио, когато говорихме за нещата, които искаме да направим, четири години по-късно мога да седна и със спокоен тон да кажа какво направихме. Защото не е малко в този мандат, коментира в ефира на бТВ водачът на листите в 27 МИР Стара Загора и в 16 МИР Пловдив-град Александър Сиди.

Липсата на този морал поражда голямото обществено напрежение и аз се надявам в следващото 45-о Народно събрание малко повече да действаме, а по-малко да говорим и да има по-малко креслива опозиция, коментира кандидат-депутатът на войводите.

Темата с корупцията от най-високо до най-ниско ниво безспорно дразни хората, категоричен е Сиди. Нещо, което от дълго време се опитвахме да направим и което не успяхме, и сме в дълг към хората, са опитите ни за реформа в посока на електронно правителство, призна той.

Това, което дразни, са едни милиарди, които в последните години наливаме в електронно правителство, а то така и не се случва, констатира Александър Сиди. И всъщност там е нашият дълг. В 45-ото НС трябва да се обединим и да работим активно в тази посока. Защото това е нещото, което може да спре корупцията – тази корупция, която дразни на пътя, дразни хората във всяка една администрация, разбира се, и голямата корупция, изтъкна Сиди.

Дайте да си оправим държавата тук и сега, защото се случва едно и също – скандали. Гордеем се със скандалите и конфликтите си, каза Александър Сиди. Не можем да тръгнем да правим избори с лъжи и манипулации, в дълг сме към обществото по отношение на чувството за справедливост, заключи водачът на две листи на ВМРО.

 

 


image0 (9K)