Футбол

Александър Томаш: Убеден съм че Берое ще показва и по-добре лице в бъдеще

Александър Томаш говори на традиционната пресконференция след края на двубоя между “Берое” и “Ботев”, завършил при равенство 1:1, за да сподели своето мнение от срещата.

“Казах и на футболистите, че днес се поддаваме малко повече и на емоцията. Изиграхме мача с “гореща глава” и “хладно сърце”, а трябваше да го изиграем обратно – с “горещо сърце” и “хладен ум”. Но има и такива мачове. Аз съм убеден, че отборът ще показва и по-добре лице в бъдеще. Не е лесно. “Ботев” е отбор, срещу който не е лесно да се играе. Мисля, че през по-голямата част от мача стояхме по-добре. Трябва ни една победа, но ние ще я вземем. Ще я вземем.” – сподели Томаш.

[ad id=“218001″]

На въпрос дали играта от първото полувреме е била, тази която наставникът иска да вижда по-често, той отговори така: “Като стил и начин на игра – не, като агресия и желание – да. От първите 5-6 минути съм много доволен, после трябваше да убиваме темпото, да притежаваме топката. Подведохме се по емоцията. Имаше ситуации, в които да затворим мача с втори гол. Тогава щяхме да си поговорим съвсем различно. Като цяло мисля, че съм реалист. Отборът показва израстване, ще имаме проблеми – нормално. Но с течение на времето, с желанието, с публиката, която е много важна и само заради която го правим, нещата ще се получат. Трябва да бъдем позитивни.”

Как би се върнала публиката на стадиона, при положение че все още липсва победа у дома, Томаш коментира: “С позитивно мислене, с желание – хората да бъдат позитивни и да идват заради отбора. Защото това е отборът на града. Това е. Няма друг начин. Другия начин Ви го казах предния път.”

[ad id=“218001″]

Здравословното състояние на напусналия днес игра принудително Карлос Охене старши треньорът коментира: “Това е една от причините да получим дисбаланс в нашия отбор. Готвим се по един начин, трябваше да променяме. Но това не е оправдание естествено. Надявам се всичко да бъде наред с него. Той имаше огромното желание да влезе. Много се радвам, че аз, екипът ми и лекарският щаб взехме правилното, точното решение, защото здравето е по-важно от една победа, една точка…”

“Мартин Камбуров работи всеки ден, той е изключителен професионалист в тренировъчния процес. Неминуемо му се отразяват тези 15-20 дни, през които не е работил с отбор, но с всеки изминал ден ще навлиза в оптималното ниво, на което може да бъде.” – сподели Томаш относно състоянието на новопривлечения Мартин Камбуров.

На въпрос дали селекцията е готова, или биха се очаквали нови попълнения, Томаш отговори следното: “Винаги, когато излезе нещо интересно за клуба и бъде с потенциал да вдигне нивото и качеството на отбора, ще разглеждаме всяка една алтернатива, ако ме разбирате какво искам да кажа. Не сме спрели да гледаме.”

Относно дали именно пропуските в трети пореден двубой са решаващи за изпуснатите победи, Томаш коментира: “Ще го кажа така – феновете, журналистите мислите, че това ни липсва. Аз съм убеден, че не ни липсва това. Особено щом излизаме на ситуации, това е добре. Ние ще ги реализираме. Да Ви кажа честно, това ни бе най-добрият мач на собствен терен. Но мачовете, в които смятам, че играхме по-добре, бяха мачовете с “Пирин” и “Дунав”. Затова казвам, че трябва да бъдем реалисти. За всичко в българския футбол съм убеден, че треньорите са “виновни” – и в положителен, и в отрицателен смисъл. Затова не трябва да се поддаваме на емоциите. Да, ситуациите ги имаме, създаваме ги. Ще дойде време и да ги реализираме. Просто трябва да сме убедени, да вярваме, да бъдем по-позитивни и да го искаме.”

Грешката в отбрана, която доведе до изравнителното попадение на “Ботев” днес, наставникът коментира така: “Това е като в живота. Не греши този, който не е слизал долу на терена. Не обръщам внимание на грешките… какво трябва да направим сега – да го убием, да го утремим?! В България е така – сега ще го чакате – аз съм убеден. Но аз вярвам в това момче, той е местен кадър и според мен мачкан доста време.”

Съдийството в срещата Томаш коментира така: “Каквото и да кажа, това е фактор, който не зависи от мен. Трябваме да гледаме нещата, които можем да променяме, които можем да подобряваме. Без коментар.”

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Експерт: Голяма част от българите нямаме спестявания

Най-много некоректни длъжници има сред младите хора...

3 минути ago

Алиев към Радев: България е важен транзитен парньор

Разширяват се интересите в различни сфери...

29 минути ago

Номерата на бюлетините са ясни: ГЕРБ №22, ПП-ДБ №14

Вижте коя партия с кой номер ще бъде на вота...

47 минути ago

Да избягаш от бащината сянка. Енрике Иглесиас, на когото не му омръзва да пее

Когато започва да пее, се представя за друг, за да не използва известната си фамилия.…

49 минути ago

Най-големите постижения в спорта от фотографа ни Любомир Асенов

Галерията на открито представя изложбата от 10 до 21 май...

53 минути ago
image0 (9K)