Александър Томаш: Убеден съм че Берое ще показва и по-добре лице в бъдеще

Александър Томаш говори на традиционната пресконференция след края на двубоя между “Берое” и “Ботев”, завършил при равенство 1:1, за да сподели своето мнение от срещата.

“Казах и на футболистите, че днес се поддаваме малко повече и на емоцията. Изиграхме мача с “гореща глава” и “хладно сърце”, а трябваше да го изиграем обратно – с “горещо сърце” и “хладен ум”. Но има и такива мачове. Аз съм убеден, че отборът ще показва и по-добре лице в бъдеще. Не е лесно. “Ботев” е отбор, срещу който не е лесно да се играе. Мисля, че през по-голямата част от мача стояхме по-добре. Трябва ни една победа, но ние ще я вземем. Ще я вземем.” – сподели Томаш.

[ad id=“218001″]

На въпрос дали играта от първото полувреме е била, тази която наставникът иска да вижда по-често, той отговори така: “Като стил и начин на игра – не, като агресия и желание – да. От първите 5-6 минути съм много доволен, после трябваше да убиваме темпото, да притежаваме топката. Подведохме се по емоцията. Имаше ситуации, в които да затворим мача с втори гол. Тогава щяхме да си поговорим съвсем различно. Като цяло мисля, че съм реалист. Отборът показва израстване, ще имаме проблеми – нормално. Но с течение на времето, с желанието, с публиката, която е много важна и само заради която го правим, нещата ще се получат. Трябва да бъдем позитивни.”

Как би се върнала публиката на стадиона, при положение че все още липсва победа у дома, Томаш коментира: “С позитивно мислене, с желание – хората да бъдат позитивни и да идват заради отбора. Защото това е отборът на града. Това е. Няма друг начин. Другия начин Ви го казах предния път.”

[ad id=“218001″]

Здравословното състояние на напусналия днес игра принудително Карлос Охене старши треньорът коментира: “Това е една от причините да получим дисбаланс в нашия отбор. Готвим се по един начин, трябваше да променяме. Но това не е оправдание естествено. Надявам се всичко да бъде наред с него. Той имаше огромното желание да влезе. Много се радвам, че аз, екипът ми и лекарският щаб взехме правилното, точното решение, защото здравето е по-важно от една победа, една точка…”

“Мартин Камбуров работи всеки ден, той е изключителен професионалист в тренировъчния процес. Неминуемо му се отразяват тези 15-20 дни, през които не е работил с отбор, но с всеки изминал ден ще навлиза в оптималното ниво, на което може да бъде.” – сподели Томаш относно състоянието на новопривлечения Мартин Камбуров.

На въпрос дали селекцията е готова, или биха се очаквали нови попълнения, Томаш отговори следното: “Винаги, когато излезе нещо интересно за клуба и бъде с потенциал да вдигне нивото и качеството на отбора, ще разглеждаме всяка една алтернатива, ако ме разбирате какво искам да кажа. Не сме спрели да гледаме.”

Относно дали именно пропуските в трети пореден двубой са решаващи за изпуснатите победи, Томаш коментира: “Ще го кажа така – феновете, журналистите мислите, че това ни липсва. Аз съм убеден, че не ни липсва това. Особено щом излизаме на ситуации, това е добре. Ние ще ги реализираме. Да Ви кажа честно, това ни бе най-добрият мач на собствен терен. Но мачовете, в които смятам, че играхме по-добре, бяха мачовете с “Пирин” и “Дунав”. Затова казвам, че трябва да бъдем реалисти. За всичко в българския футбол съм убеден, че треньорите са “виновни” – и в положителен, и в отрицателен смисъл. Затова не трябва да се поддаваме на емоциите. Да, ситуациите ги имаме, създаваме ги. Ще дойде време и да ги реализираме. Просто трябва да сме убедени, да вярваме, да бъдем по-позитивни и да го искаме.”

Грешката в отбрана, която доведе до изравнителното попадение на “Ботев” днес, наставникът коментира така: “Това е като в живота. Не греши този, който не е слизал долу на терена. Не обръщам внимание на грешките… какво трябва да направим сега – да го убием, да го утремим?! В България е така – сега ще го чакате – аз съм убеден. Но аз вярвам в това момче, той е местен кадър и според мен мачкан доста време.”

Съдийството в срещата Томаш коментира така: “Каквото и да кажа, това е фактор, който не зависи от мен. Трябваме да гледаме нещата, които можем да променяме, които можем да подобряваме. Без коментар.”


image0 (9K)