Спорт

Баскетболистките на Берое дебютират в силния турнир Еврокъп

Баскетболистките на Берое проведоха последна тренировка в зала „Сервет Тазгюл“ в турския град Мерсин преди днешния си дебютен мач в изключително силния турнир Еврокъп срещу местния „Чукурова“. Срещата започва в 18:00 часа и е първа за двата тима и общо втора в група „Е“, където вече Боташ (Турция) победи като гост Умеа (Швеция) с 82:65 точки.

Единственият проблем в редиците на Берое е свързан с отсъствието на крилото Габриела Николова, която получи контузия в деня преди заминаването за южната ни съседка и треньорът Таня Гатева няма да може да разчита на нея.

„Изправяме се срещу много силен съперник, който разполага с класни състезателки – националки на Турция, Украйна, Испания и Хърватия, с опит в женската НБА и най-добрите европейски първенства. Нормално е да има вълнение преди мача, тъй като това е историческо първо участие на Берое в Еврокъп. Подхождаме с необходимото уважение към „Чукурова“, но ще се опитаме да им се противопоставим максимално. Мобилизирани сме и се надявам, че момичетата ще покажат, че могат да играят добър баскетбол“, заяви Гатева часове преди мача с турския тим.

Стефан Стефанов

Recent Posts

БСП регистрира листите в София, Нинова водач в 25 МИР

Иван Ченчев води листата в София област...

5 минути ago

МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога

Други 34 са дали положителна проба за алкохол...

един час ago

В кадър: Откриха сезона на о. Света Анастасия с миди и музика

Новото е подводен туризъм до направен в морето параклис...

2 часа ago

Военният министър: Бюджетът за отбрана ще расте

Може да нарасне на 2,5% от брутния вътрешен продукт...

2 часа ago

Елена Йончева на пето място в листата на ДПС за евровота

Пеевски начело в листите за НС в Кърджали и Благоевград...

2 часа ago
image0 (9K)