Спорт

Баскетболният Берое започна с победа участието си в Балканската лига

Мъжкият баскетболен отбор на Берое започна с победа второто си поредно участие в Балканската лига. В среща от група А „зелено-белите“ се наложиха над шампиона от последното издание Сигал (Прищина) с 86:71.

Двубоят започна лошо за Берое след като старозагорци пропуснаха възможността да открият резултата. След пропуски на Шейн Гибсън и Николай Николов първият кош за тазгодишното издание на Балканската лига в група А отбелязаха гостите от Сигал. Постепенно Берое изравни играта и резултата и дори поведе с 5:4 след страхотно изпълнение на Николай Николов.

Двата тима заиграха кош за кош до финалните секунди на първата част когато страхотни изпълнения на Тихомир Желев и Николай Николов от зоната за три точки доведоха до аванс от 22:20 за Берое и вдигнаха на крака публиката от трибуните. При този резултат завършиха и първите 10 минути.

В началото на втората част след добри изяви в защита и в атака Берое за първи път дръпна по-сериозно напред в резултата и поведе с 8 точки – 30:22. Четири минути след началото на частта добрите изяви на Шейн Гибсън и Аарън Джоунс в атака доведоха до първия двуцифрен аванс за Берое при 34:24 и 38:27.

Четири минути преди края на частта разликата достигна 18 точки – 45:27. Последва обаче кратко отпускане в състава на Берое и разликата бе намалена до 10 точки. На полувремето авансът на домакините бе 11 точки – 49:38.

След почивката Берое започна убедително със серия от 7:0. Последва размяна на лидерството на терена, но домакинте не позволиха разликата да падне и продължиха да поддържат двуцифрен аванс. Атрактивно изпълнение на Аарън Джоунс две минути преди финалната сирена за третата част пък предизвика бурни аплодисменти от трибуните. Частта пък приключи при 72:57 за Берое.

В четвъртата част отново Берое бе доминиращия отбор на терена. Три минути след началото й разликата достигна 21 точки в полза на Берое. Наставникът на старозагорци Любо Минчев обаче не позволи на играчите да се разконцентрират и домакините затвориха двубоя с убедителен аванс. Дебют за „зелено-белите“ в края направиха още две от новите попълнения на тима – Тодор Тодоров и 17-годишният талант Евгени Василев.

Лошата новина за наставника на Берое е контузията на гарда Юрай Сегарич. Хърватското попълнение на „зелено-белите“ има проблем с коляното и ще почива в следващата една седмица. Заради травмата той пропусна двубоя със Сигал, надеждите на треньорския щаб са баскетболистът да е на линия за първия шампионатен мач в събота. На 15 октомври „зелено-белите“ започват участие в първенството като първия им съперник е Черно море Тича. Мачът е от 18.00 часа в зала ДЗУ.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Какво са яли Исус и апостолите му на Тайната вечеря?

Разкритие на италиански учени разбулва мистерията...

23 минути ago

Малките плувци на Траяна спечелиха 10 медала на международен турнир

Отлично представяне за плувците на СКП Траяна (Стара Загора) при участието им на международния турнир…

37 минути ago

Енергиен експерт: Ще се стигне до увеличение на цената на тока

Според Георги Касчиев служебното правителство трябва да реши въпроси, тъй като редовните няма да се…

50 минути ago

Сдружението на заведенията: „Спаси София“ мрази бизнеса в столицата

Те са против въвеждането на Синя зона в неделя...

един час ago

Доц. Киселова: Промените в Закона за хазарта бяха приети не по правилата на Конституцията

Експертът очаква промените да отпаднат след няколко месеца...

2 часа ago
image0 (9K)