България

Баща на болен син се поля с бензин, но ченгетата му попречиха да се запали

Баща на болен син се опита да се самозапали пред огнеборци и ченгета, които пристигнали в дома му, след  получен сигнал, че къщата му гори.

[ad id=“225664″]

58-годишният Добромир Горетов се полял с бензин, но едно от ченгетата му попречило да си драсне клечката и го спасило. Драмата се разиграла към 17 часа в петък в мизийското село Софрониево. Според кметицата Демира Димитрова до огнения екшън се стигнало след като социалните спрели пенсията и помощите, които получавал Добромир за сина си, разказва Монитор.

До преди месец 30-годишният Христомир живеел при баща си в Софрониено. Младежът е със забавено умствено развитие, но вместо да се грижи за него, бащата го тормозел и изпивал парите, които получава. Това накарало бившата съпруга на Добромир, когото всички в селото наричат Мирчо, да предприеме действия за извеждане на сина й от дома на безхаберния родител. Жената подала и сигнал в прокуратурата и полицията, че върху сина й е употребявано физическо насилие.

[ad id=“263680″]

Вероятно с тази жалба Мирчо отишъл при кметицата в петък сутринта. По думите на Димитрова, той бил пиян и заплашил, че ще се самозапали, заради документа, който носел. Но отказал да го покаже, а кметицата се опитала да го успокои. Мъжът уж се кротнал и се прибрал. Но в късния следобед подпалил дома си. След като съседите му се обадили на горещия телефон 112, че къщата му гори, на мястото пристигнали екипи на пожарната, полицията и спешната помощ.

Пияният Мирчо седял отвън и гледал как дома му се изпепелява. След като огнеборците загасили пламъците, униформените му казали, че ще трябва да го заведат в управлението за разпит. Тогава мъжът казал, че ще влезе вътре да си вземе личната карта, ако е оцеляла, но имал нещо друго предвид. Той грабнал шише с бензин и се полял с него. Наложило се едно от ченгетата да реагира мълниеносно и да му попречи да се самозапали.

[ad id=“236993″]

След екшъна кметицата Демира Димитрова е сезирала прокуратурата за опасното поведения на Милчо. Може би ще се наложи той да бъде настанен в специализирано заведение, но това ще стане, ако съдът реши.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

15 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

23 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

24 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

27 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

един час ago

Костадин Ангелов: Рано е да говорим за коалиции

Зрелите формации говорятслед изборите...

2 часа ago
image0 (9K)