Футбол

Берое победи лежерен Ботев в Пловдив

Берое победи Ботев (Пловдив) като гост с 1:0 в мач от 33 кръг на Първа лига . Редицата ситуации през първата част дадоха резултат и „зелените“ логично успяха да поведат чрез Бриджидо в 45-та минута. Голът се оказа достатъчен за победата, която е първа в Пловдив от 2016 година.

Както е известно на Ботев предстои финал за купата на България срещу Локомотив Пловдив на 15 май и въпреки че треньорът Нкиолай Киров заложи на доста титуляри, той след мача разкри че играчите му не са показали потенциала си.
В 9-та минута Кардосо получи пас от Добрев и стреля от границата на пеналта, но Перниш спаси.

Берое имаше страхотен шанс в 16-та минута, когато Желев копна топката за Камбуров, който бе в чиста позиция в наказателното поле на домакините. Нападателят стреля от воле, но ударът му срещна гредата, а Кайзер успя да улови след това.

В следващата минута Бриджидо центрира в пеналта, където Цветков свали за Камбуров, но ударът мина над вратата. В 23-та минута Педро Еуженио получи топката в пеналта и успя да я промуши зад Кайзер. Филипов обаче изчисти от голлинията в корнер. Четири минути след това Желев стреля от малък ъгъл, но Кайзер изби в корнер.
В 30-та минута Неделев шутира от дистанция, но не намери вратата. Три минути след това Педро стреля от пряк свободен удар, заложен на около 30 м, но Кайзер улови.

В следващата ситуация Бриджидо бе съборен в наказателното поле, но не последва сигнал от рефера. В 35-та минута Бриджидо догони една топка почти до аутлинията и стреля, но в ръцете на Кайзер.
Пет минути след това Камбуров открадна топката и намери Педро, който стреля от дистанция, но вратарят улови. В 42-та минута Педро намери Бандаловски в пеналта и бранителят прати топката в мрежата. Реферът обаче маркира много спорна засада.

В даденото от съдията продължение на първата част Берое успя да излезе напред в резултата. Бандаловски центрира в наказателното поле на домакините. Там Ничев изби, но кълбото попадна в Бриджидо. Португалецът спря топката и я прати в мрежата с неспасяем удар от границата на пеналта – 0:1.
Две минути след подновяване на играта минута Неделев стреля от дистанция, но бе много неточен

В 51-та минута Педро получи в пеналта и стреля, но ударът бе блокиран от бранител в корнер. Пет минути след това Желев открадна топката и стреля от дъгата, но на метър от гредата.
В следващата ситуация Шопов получи на границата на пеналта, финтира играч в зелено и стреля много опасно. Перниш обаче спаси.
В 63-та минута „Берое“ изпълни три поредни корнера пред вратата на домакините. И в трите ситуации се създаде суматоха в пеналта, а при третото центриране на Педро топката срещна гредата над Кайзер.

В 72-та минута Желев направи пробив в пеналта и се опита да намери Василев. Топката бе избита и попадна в Камбуров. Нападателят овладя и стреля от границата, но Кайзер спаси. В следващите десетина минути играта бе доста накъсана и нямаше опасни ситуации пред някоя от вратите. В 88-та минута Балтанов стреля от дистанция, но Перниш изби в корнер. В добавеното време Желев проби в пеналта и стреля, но над вратата.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

27 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

един час ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

един час ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)