Любопитно

Бербатов скромно: Не бях мързелив, а просто умен

Димитър Бербатов заяви, че макар много хора да го мислят за мързелив, той просто е „бил умен“. И че всъщност той е имал план да изглежда по този начин. Звездата го направи в пространно интервю за Би Би Си Рейдио 5. Въпросите задаваше неговият бивш съотборник в Тотнъм Джърмейн Джинъс.

„С 94 гола в 229 мача във Висшата лига, е честно да признаем, че планът е работил“, пише в материала на БиБиСи.

„Всеки е различен в начина, по който вижда и играе футбола. При мен понякога изглеждаше така, сякаш не съм в мача. Но в същото време аз сканирах терена, за да видя къде да бъда в правилния момент. На правилното място, в правилната дупка свободно пространство. И като получа топката да имам повече време и да няма защитник наоколо“.

„Някои хора не го разбират. Но ако си умен, дори и да си бавен, пак можеш да бъдеш бърз. Може да си намериш по-добра позиция и да си от повече полза за отбора.

Аз тичах в главата си и когато видех, че някой е на по-добра позиция, винаги му подавах. В крайна сметка печелим и губим заедно.

Може да изглежда странно, но във всеки отбор, в който съм играл, стилът му бе един и същ. Понякога феновете и другите играчи не разбират това и започват да се страхуват – все едно не помагат достатъчно или не работя за отбора. Но след време свикваш, защото този стил носи резултати.

Няма да е лесно. Както всички играчи, и аз си мисля, че мога да бъда добър треньор. Което, разбира се, е далеч от истината. Имам лиценз А и се надявам по-късно тази година да взема и пролиценз.

Не знам дали ще стана треньор, но поне искам да съм готов за бъдещето. Не е ясно какво ще се случи. Ако трябва да бъда треньор – поне да съм готов.

В момента обаче прекарвам повече време със семейството и децата си“. каза Бербатов.

Ваня Русева

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

43 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

44 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

50 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

52 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

един час ago
image0 (9K)