Спорт

Берое записа първа победа в Националната баскетболна лига

Берое записа първа победа в Националната баскетболна лига. При гостуването си на Ямбол беройци се наложиха с 93:82.

Първата четвърт в мача бе равностойна. Беройци откриха резултата с кош от фаул на Остин Прайс, на което домакините отговориха с 5 последователни точки. Този момент остана единственият в мача, в който Ямбол водеше. Забивка на Антъни Уокър и тройка на Реджър Дауъл донесоха преднина на старозагорския тим, който съумя да я увеличи до 16:9 след точно 5 минути игра. За отрицателно време Ямбол заличи преднината на беройци, стигайки до 18:18. Силни изяви на Иван Лилов обаче дадоха предимство на нашите. След 10 минути игра те водеха с 24:21.

Тимът на Ямбол се държеше на близка точкова дистанция от Берое едва няколко минути през втората част. По-високата класа на беройските състезатели си каза думата и с методични действия в атака нашите увеличиха преднината си до цели 14 точки при 31:45 след близо 18 минути игра. До почивката Ямбол намали изоставането си на 11 пункта при 37:48.

След почивката Ямбол стартира с тройка на Дарин Иванов. В следващите минути играта бе равностойна, но след малко повече от 3 минути игрово време домакините се доближиха само на 5 точки от Берое – 47:52. След още 2 беройци отново водеха с 5 пункта, но за щастие Иван Лилов намали напрежението в беройския лагер с точно попадение от зоната за 3 точки. Именно добрата успеваемост от далечно разстояние в последната минута на частта на Дауъл и Сашо Янев донесе комфортните 13 точки преднина за нашите 10 минути преди края.

Заключителната четвърт премина спокойно. Играчите на Берое не позволиха никакво отпускане. В крайна сметка финалната сирена дойде при резултат 82:93, което е стъпка в посока на това отборът да излезе от лошата седмица, която имаше след загубата от Левски Лукойл в откриването на шампионата и последвалото отпадане от ФИБА Къп.

Най-добър в мача бе капитанът Сашо Янев, който се отличи с 24 точки, 9 борби и 4 асистенции. 15 точки отбеляза Реджър Дауъл, а Иван Лилов добави 13. За Ямбол най-резултатен бе Дарин Иванов с 19 точки.

В следващия кръг на 19 октомври, събота, от 18 часа Берое приема Спартак Плевен.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Как да накарате момчето да ви хареса?

Вижте някои съвети...

6 минути ago

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

55 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

3 часа ago
image0 (9K)