Берое отпадна от турнира за Купата на България

Славия е последният полуфиналист за Купата на България. „Белите“ елиминираха Берое след успех с 2:1 в последния четвъртфинал в турнира, видя ЗАРАТА.

Отборът на Златомир Загорчич се присъедини към ЦСКА, Левски и Лудогорец и очаква утре жребия за полуфиналната фаза в турнира.

Навръх националния празник Славия направи обрат с голове на Тони Тасев и Радослав Кирилов от дузпа, след като преди това Фуртадо изведе Берое в резултата с фамозен удар от разстояние.

На стадиона в „Овча купел“ Берое първи стигна до голова възможност в 7-а минута, но вратарят Вуцов спаси удара на Тунгара.

„Белите“ отговориха с добра атака в 12-а минута, но удар на Радослав Кирилов от малък ъгъл не намери целта.

В 26-а минута Славия стигна до попадение на Радослав Кирилов, което бе отменено заради засада.

Берое поведе в резултата в 38-а минута. Джонатан Перейра подаде на Стив Фуртадо, който с удар от разстояние по диагонала не остави шансове за Вуцов.

„Белите“ бързо възстановиха равенството с попадение на Тони Тасев, който получи дълъг пас от Венцислав Керчев, напредна сам срещу вратаря и хладнокръвно вкара за 1:1

Славия направи пълен обрат малко след почивката. Кирилов центрира в наказателното поле в 55-а минута и топката срещна ръката на Бен Юсеф. Реферът Станислав Тодоров прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка, а Кирилов не сбърка и вкара победния гол за „белите“.


image0 (9K)