Футбол

Берое U12 ще участва в един от най-силните турнири в света

Отборът на „Берое“ до 12 г. ще участва в един от най-силните международни турнири в света – „Izmir cup“, който ще се проведе през април тази година, научи ЗАРАТА. Участие в него са потвърдили клубове като „Байерн“ (Мюнхен), „Ювентус“ (Торино), „Порто“ (Португалиоя), „Бенфика“ (Лисабон), „Манчестър Сити“ (Англия), ПСЖ (Франция), „Челси“ (Лондон), „Аякс“ (Амстердам), „Валенсия“ (Испания), „Атлетик“ (Билбао), „Байер“ (Левркузен) и много други от най-елитните школи в света.

 

Участието на „Берое“ U12 бе осъществено с помощта и съдействието на беройската легенда Ивко Ганчев, на който клубът изказва своите благодарности!

„Izmir cup“ ще се проведе между 6 и 9 април 2023 г. Турнирът ще се проведе във формат и правила за Футбол 8. В него ще вземат участие 72 отбора, разпределени в 8 групи по 9 отбора, а за дирелтните елиминации ще се класират първите 4 отбора от всяка група. „Берое“ U12 ще бъде в група F, заедно с тимовете на „Кьолн“ (Германия), „Партизан“ (Белград), „Галатасарай“ (Турция), „Измирспор“ (Турция), „Селта“ (Виго), „Каршияка“ (Турция), „Касъмпаша“ (Турция) и „Бенфика“ (Португалия).

 

„Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да участваме на толкова силен турнир и се изправим срещу някои от най-силните школи в Европа. Ние, като отбор ще покажем най-доброто от себе си и се надявам, че ще оставим нашата следа в тази надпревара. За всеки един отбор е чест да бъде част от подобно международно събитие във футбола. Като единствен представител от България, ние се надяваме да покажем, че и в нашата страна има много талантливи млади играчи“, сподели треньорът на „Берое“ U12 Трифон Панев.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

3 минути ago

Жълт код за значителни валежи в осем области днес

Вижте къде ще вали най-много...

5 минути ago

Румънски джип се обърна по таван и спря в дърво

Жена е пострадала при катастрофата в Русе...

17 минути ago

Митничари разкриха контрабандно оборудване за яхти за 100 бона

Оборудването е разкрито в контейнери в Бургас...

един час ago
image0 (9K)