ИЗБРАНИ

Бойко Борисов: Обещаваме само работа и показваме направеното

„Бих посъветвал политическите ни опоненти да формират амбициите си за властта на базата на работа и резултати, а не на общи приказки“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в „Тракия глас България“ ЕАД – Търговище, където, по думите му, „всички бяха подпомогнати по мярката 60/40 – съхранила препитанието на вече 300 хил българи“. „Надпреварата с политическите ни опоненти е само по време на избори. Ние се състезаваме, за да направим по-добър живота на всички български граждани. Когато народът демократично е избрал кмет от друга партия, ние го подкрепяме и работим с него“, подчерта Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

„Много политици предизборно се упражняват по темите инвестиции и етническа толерантност. Традиционно най-много говорят хората, които нямат нито нужния опит, нито експертиза, за да реализират тези два стратегически приоритета. Ние затова обещаваме само работа и показваме направеното. Подобрихме инфраструктурата, гарантирахме енергийната сигурност, не променихме позицията си за размера на данъците, а когато се налагаше – отпуснахме милиарди за социално-икономическа подкрепа, както в Търговище, така и в цялата страна. Ето това е формулата за привличане и задържане на инвеститори. И ние я прилагаме в пълна степен! Преди 2 години отпуснахме и 2 млн. лв. за основен ремонт на довеждащия път до „Тракия глас България“ ЕАД в Търговище“, коментира Бойко Борисов.

Приключва разширяването на подстанция „Търговище Запад“, което е на стойност 3 милиона лева. Съоръжението ще захранва и три завода в района на град Търговище, които планират да увеличат производството си. Това ще доведе до по-голяма сигурност на електроснабдяването в предприятията. Бързото развитие на промишлената дейност тук наложи и изграждането на ново газопроводно отклонение. Дължината на новия газопровод е 17,6 km, а капацитетът му е 30 000 m3/h. Инвестицията на Булгартрансгаз възлиза на 10.7 млн. лв., посочи премиерът.

„Надпреварата с политическите ни опоненти е само по време на избори. Ние се състезаваме, за да направим по-добър живота на всички български граждани. Когато народът демократично е избрал кмет от друга партия, ние го подкрепяме и работим с него. В Павликени благодарение на общите усилия на местната и изпълнителната власт са санирани училищата, строят се и се ремонтират пътища, основно се подобрява инфраструктурата. Магистралата „Хемус“ ще минава само на 2 километра от града и с нейното доизграждане скоро целият регион ще се промени към по-добро“, заяви по-късно в неделя Бойко Борисов при посещението си в Павликени.

Той съобщи, че над 11 млн. лв. е инвестицията от Републиканския бюджет в пътя Михалци – Мусина, който е най-пряката връзка между общините Павликени и Велико Търново. 15 км от участъка вече са ремонтирани, като остават още близо 8 км. Скоро ще стартира и доизграждането на обходния път на Павликени. Той ще изведе тежкотоварния трафик извън населеното място. През последните 4 години в ремонтни дейности на пътна инфраструктура на територията на област Велико Търново са вложени над 112 млн. лв., посочи Борисов.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Експерт: Изборите ще са тежки от техническо естество

Ще имаме коалиционно правителство, убеден е Светослав Живков...

4 часа ago

От СДС очакват наказателен вот на изборите през юни

"Патриарха" и "Витошка" е показателен за аматьорщината на ПП...

4 часа ago

Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит...

4 часа ago

Стефан Янев: Има кризи във всички сфери на обществения живот

Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта, каза той...

4 часа ago

Кои са признаците, че той не е сродната ви душа?

Усещате, че пази тайни от вас...

4 часа ago
image0 (9K)