Бойко Борисов: Обещаваме само работа и показваме направеното

„Бих посъветвал политическите ни опоненти да формират амбициите си за властта на базата на работа и резултати, а не на общи приказки“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в „Тракия глас България“ ЕАД – Търговище, където, по думите му, „всички бяха подпомогнати по мярката 60/40 – съхранила препитанието на вече 300 хил българи“. „Надпреварата с политическите ни опоненти е само по време на избори. Ние се състезаваме, за да направим по-добър живота на всички български граждани. Когато народът демократично е избрал кмет от друга партия, ние го подкрепяме и работим с него“, подчерта Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

„Много политици предизборно се упражняват по темите инвестиции и етническа толерантност. Традиционно най-много говорят хората, които нямат нито нужния опит, нито експертиза, за да реализират тези два стратегически приоритета. Ние затова обещаваме само работа и показваме направеното. Подобрихме инфраструктурата, гарантирахме енергийната сигурност, не променихме позицията си за размера на данъците, а когато се налагаше – отпуснахме милиарди за социално-икономическа подкрепа, както в Търговище, така и в цялата страна. Ето това е формулата за привличане и задържане на инвеститори. И ние я прилагаме в пълна степен! Преди 2 години отпуснахме и 2 млн. лв. за основен ремонт на довеждащия път до „Тракия глас България“ ЕАД в Търговище“, коментира Бойко Борисов.

Приключва разширяването на подстанция „Търговище Запад“, което е на стойност 3 милиона лева. Съоръжението ще захранва и три завода в района на град Търговище, които планират да увеличат производството си. Това ще доведе до по-голяма сигурност на електроснабдяването в предприятията. Бързото развитие на промишлената дейност тук наложи и изграждането на ново газопроводно отклонение. Дължината на новия газопровод е 17,6 km, а капацитетът му е 30 000 m3/h. Инвестицията на Булгартрансгаз възлиза на 10.7 млн. лв., посочи премиерът.

„Надпреварата с политическите ни опоненти е само по време на избори. Ние се състезаваме, за да направим по-добър живота на всички български граждани. Когато народът демократично е избрал кмет от друга партия, ние го подкрепяме и работим с него. В Павликени благодарение на общите усилия на местната и изпълнителната власт са санирани училищата, строят се и се ремонтират пътища, основно се подобрява инфраструктурата. Магистралата „Хемус“ ще минава само на 2 километра от града и с нейното доизграждане скоро целият регион ще се промени към по-добро“, заяви по-късно в неделя Бойко Борисов при посещението си в Павликени.

Той съобщи, че над 11 млн. лв. е инвестицията от Републиканския бюджет в пътя Михалци – Мусина, който е най-пряката връзка между общините Павликени и Велико Търново. 15 км от участъка вече са ремонтирани, като остават още близо 8 км. Скоро ще стартира и доизграждането на обходния път на Павликени. Той ще изведе тежкотоварния трафик извън населеното място. През последните 4 години в ремонтни дейности на пътна инфраструктура на територията на област Велико Търново са вложени над 112 млн. лв., посочи Борисов.


image0 (9K)