ИЗБРАНИ

Борисов: Прекрасно си работи коалицията!

„Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и всичко е наред.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на трусовете в Обединени патриоти. Борисов бе на откриването на нов завод в Димитровград.

Според лидера на ГЕРБ няма нищо притеснително в това, че лидерите на отделните партии в т.нар. малка управляваща коалиция излизат с критики един към друг.

В началото на изявлението си министър-председателят коментира достойнствата на новата инвестиция. „На такива заводи се радвам – те създават БВП, плащат заплати и най-важното – цялата продукция отива за износ“, каза той.

Запитан ще отговори ли на политически въпроси, Борисов каза: „Това е най-важната политика – повишаване на доходите и работни места.“

Борисов бе призован за коментар и по обвинението на прокуратурата към депутата от БСП Елена Йончева.

„Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат „Бойко Борисов“. За всички свои неудачи – Бойко Борисов! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. В момента институциите работят – какво общо имаме ние с тази работа! Когато Цветанов го обвиниха по време на мандата на БСП, ние какво казахме – прокуратурата да си свърши работата! Нямам нищо общо с тези неща! Това, че ме питате , значи отново, че се отнема вниманието от реалната политика. Реалната политика – е увеличаване на доходите чрез заводи, това значи добър инвестицонен климат! Искаме през март да направим три копки по „Хемус“, защото на север няма нищо. На юг – свършваш Министерски съвет и веднага си в Димитровград!“

Представители на медиите помолиха Борисов за коментар и по изследването на „АФИС“, според което БСП е първа политическа сила – с 1,2% преди ГЕРБ.

„Не ги знам тези, госпожо! Кой ви е казал да ме питате подобно нещо? Питам кой е собственик на тази агенция? А агенция „Рога и копита“ дава, че ГЕРБ води с 20%! Ще ми зададете ли сега правилно въпроса – агенцията на члена на Изпълнителното бюро на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване. Тогава вашите зрители ще разберат. Ако агенцията на Цветан Цветанов излезе с проучване, вие ще ми зададете ли въпрос? Има ли проблем някой да се регистрра като социологическа агенция!?“, емоционално коментира премиерът.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Нейнски: Европа е философия и солидарност

Европейските избори ще бъдат ключови...

2 минути ago

Над 3 000 000 българи са пазарували поне един път онлайн

Мъжете купувачи са повече от жените...

5 минути ago

Населението в София гони 2 милиона, повече хора в още 46 града

От всички областни центрове в страната най-много намалява населението на Добрич...

8 минути ago

Община Стара Загора свързва работодатели с работници от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток“ 3 с предизвестия за съкращения

Община Стара Загора свързва работодатели с работници от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток“ 3 с предизвестия…

16 минути ago

Кметът на Чирпан: Стартираме амбициозна програма за обновяване на дворовете на детските заведения

Със символична първа копка започна обновяването на откритите площадки за игра в Детска градина „Слънце“…

36 минути ago

Мъж на 41 години е осъден за 33-ти път

Последната присъда е за две кражби на уиски за по 89,99 лв....

39 минути ago
image0 (9K)