Борисов: Прекрасно си работи коалицията!

„Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и всичко е наред.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на трусовете в Обединени патриоти. Борисов бе на откриването на нов завод в Димитровград.

Според лидера на ГЕРБ няма нищо притеснително в това, че лидерите на отделните партии в т.нар. малка управляваща коалиция излизат с критики един към друг.

В началото на изявлението си министър-председателят коментира достойнствата на новата инвестиция. „На такива заводи се радвам – те създават БВП, плащат заплати и най-важното – цялата продукция отива за износ“, каза той.

Запитан ще отговори ли на политически въпроси, Борисов каза: „Това е най-важната политика – повишаване на доходите и работни места.“

Борисов бе призован за коментар и по обвинението на прокуратурата към депутата от БСП Елена Йончева.

„Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат „Бойко Борисов“. За всички свои неудачи – Бойко Борисов! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. В момента институциите работят – какво общо имаме ние с тази работа! Когато Цветанов го обвиниха по време на мандата на БСП, ние какво казахме – прокуратурата да си свърши работата! Нямам нищо общо с тези неща! Това, че ме питате , значи отново, че се отнема вниманието от реалната политика. Реалната политика – е увеличаване на доходите чрез заводи, това значи добър инвестицонен климат! Искаме през март да направим три копки по „Хемус“, защото на север няма нищо. На юг – свършваш Министерски съвет и веднага си в Димитровград!“

Представители на медиите помолиха Борисов за коментар и по изследването на „АФИС“, според което БСП е първа политическа сила – с 1,2% преди ГЕРБ.

„Не ги знам тези, госпожо! Кой ви е казал да ме питате подобно нещо? Питам кой е собственик на тази агенция? А агенция „Рога и копита“ дава, че ГЕРБ води с 20%! Ще ми зададете ли сега правилно въпроса – агенцията на члена на Изпълнителното бюро на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване. Тогава вашите зрители ще разберат. Ако агенцията на Цветан Цветанов излезе с проучване, вие ще ми зададете ли въпрос? Има ли проблем някой да се регистрра като социологическа агенция!?“, емоционално коментира премиерът.


image0 (9K)