ИЗБРАНИ

Борисов сензационно за Тръмп и визите за българите за САЩ!

Американският президент Доналд Тръмп е поел ангажимент визите за българи за САЩ да отпаднат в най-скоро време. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов. „Той даде мъжката си дума“, посочи премиерът.

Припомняме, че преди дни и преводачът на срещата между Тръмп и Борисов заговори за падане на визите за САЩ за българи.

„Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“, заяви Борисов и подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос.

Премиерът обяви също, че България е готова веднага да инвестира в изграждането на трети мост на река Дунав. „Смятам, че е крайно време да излезем от добрите пожелания и помпозните срещи. В този момент казвам, че България е готова да вложи пари в изграждането на трети мост на река Дунав“, заяви министър-председателят.

„Готови сме да инвестираме и това да бъде нашият дял. Интерконекторите ги правим и тази година трябва да станат готови. Така че нека да спрем да си говорим пожелателно и да действаме. Пак повтарям – България е готова за трети мост на Дунав, дали ще е 50-100 млн., ние сме готови да участваме“, категоричен бе Борисов.

По думите му страната ни е търсена за инвестиции. „Говорих и с президента на Молдова, с премиера на Армения и с кой още… изгубих им поредността. Но те се интересуват от инвестиции от страна на България, те ни търсят за инвестиции. В тези страни има доста български фирми и така много други възможности се откриват“, подчерта Борисов.

Той се спря и на перспективата на страните от Западните Балкани към присъединяване към ЕС.

„Цяла Европа иска да даде перспектива на Западните Балкани, но колегите не разбират колко важен момент е това. В случая вътрешните партийни борби нямат значение. С тъга го казвам и силно се надявам да са ме разбрали“, заяви Борисов.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

17 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

18 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

23 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

26 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

44 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

един час ago
image0 (9K)