Бизнес

Валери Симеонов: Или ще спра шума в курортите, или напускам!

Само една малка хотелиерска организация от „Слънчев бряг“ е срещу битката с шумните заведения, всички други ме подкрепят, заяви вицепремиерът

[ad id=“225664″]

„Идва сезонът на оставките!“ Така вицепремерът Валери Симеонов коментира неочакваната оставка на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Той си тръгва от правителството, тъй като не е успял да се справи с протеста на родителите с деца с увреждания.

Оставката на Бисер Петков е приета от министър-председателя Бойко Борисов, поясниха от Правителствената информационна служба.

[ad id=“263680″]

За рокадите във властта Валери Симеонов разбра по време на участието си в предаването в „Лице в лице“ по бТВ, където той съобщи последните новини около битката му със шумните заведения по курортите.

Валери Симеонов разби на пух и прах дейността на министър Ангелкова, показвайки заповеди, с които тя е узаконявала заведения по плажа. На въпрос на водещата дали иска оставката й, Валери Симеонов многозначително отговори: „Явно идва сезонът но оставките!“ Но отказа да се произнесе персонално за Ангелкова.

[ad id=“236993″]

Вицепремиерът изрази подозрения, че тя защитава крупните наследници на мутренските групировки, които са изградили огромни заведение на плажа на Слънчев бряг. Като аргумент той посочи фактът, че в свои изявления Ангелкова оспорва всички нарушения, открити при проверките на различни институции.

Конкретно за „Слънчев бряг“, вицепремиерът съобщи, че срещу промените в Закона е единствено една организация, която обединявала 6-7 хотела. Всичко останали организации ме подкрепят, заяви Валери Симеонов, след което изреди дълъг списък от неправителствени организации.

[ad id=“218548″]

Попитан каква е целта на неговите акции по морето, Симеонов каза, че се бори да направи българският туризъм по-доходоносен и да подобри условията на труд на предлагащите туристически услуги. „И най-вече искам да се спазва законът в големите курорти, където в последните десетилетия вече се е наложило беззаконието“, уточни вицепремиерът.

[ad id=“236999″]

Валери Симеонов подчерта, че или ще докара до край своята битка срещу шумовото замърсяване по курортите, или ще напусне.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Ботев и ЦСКА 1948 с реми в битката за седмото място

Двата отбора не си вкараха гол на "Колежа"...

26 минути ago

Таро прогноза за 6 – 12 май

Ето какво показват таро картите...

2 часа ago

Арх. Здравков: ЦСКА все още няма разрешително за строеж

Жалба бави издаването му за строеж на новия стадион...

2 часа ago

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

4 часа ago
image0 (9K)