Спорт

Даниел Асенов е носител на Купа „Странджа“ при мъжете

Даниел Асенов стана носител на купа „Странджа“ при мъжете. При жените купата ще пътува за САЩ, след като бе спечелена от Стейсиа Сътлес, шампионка в кат. до 64 кг.

Двамата носители на трофея бяха наградени от спортния министър Даниела Дашева и супервайзора на турнира, а освен купите, те получиха и почивка в „Албена“.

„И трите ми мача на турнира бяха много тежки и съм радостен, че постигнах победи над състезатели от Индия, Еквадор и най-вече над китаеца на финала. В мача за титлата обаче победата можеха да я дадат и на китаеца, защото не е никак лош боксьор. Въпреки че го бия за втора година на финал тук, не е за подценяване – той е бронзов медалист от олимпиада и световно и затова съм радостен, че аз взех победата. С него ми беше най-тежкият мач тук. Търсих близкия бой, изключих за новите неща, които трябваше да приложа, защото обстоятелствата искаха друго. „Странджата“ се превърна в едно малко световно първенство, но моята цел е да взема златото на истинското световно. Април месец обаче ми предстои дебют на професионалния ринг, тъй като имам покана и ще се включа във френския отбор от WSB сериите“, заяви Даниел Асенов.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Пеевски: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост за по-добър живот

Празникът е на всички етноси и религии...

22 минути ago

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

23 минути ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

37 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

един час ago
image0 (9K)