Любопитно

Да хапваш шоколад и да ти плащат за това – работа мечта!

Всеки си мечтае да похапва шоколад без да напълнее от него, но това едва ли може да се случи. Е, поне вече има утеха за тази несправедливост и тя е следната – можете да хапвате шоколад и да ви плащат за това. Точно така – има професия „дегустатор на шоколад“ и може да кандидатствате за нея!

[ad id=“225664″]

Световният производител на хранителни стоки „Монделийз“, който притежава марките Cadbury, Milka и Oreo, обяви, че търси професионален дегустатор, съобщава в. Daily Mail.

Основният ангажимент на специалиста ще бъде да предоставя редовна и честна и обективна обратна връзка за вкусовите качества на шоколадовите продукти на компанията.

Официалното наименование на длъжността е „Дегустатор на шоколадови изделия и какаови напитки“. Според сайта на „Монделийз“ позицията е на половин работен ден и е базирана в град Рединг, Югоизточна Англия. По всичко личи, че освен приятна, работата е и доста лека. Експертите ще бъдат заети само седем часа и половина седмично между вторник и четвъртък от 12:15 до 14:45 ч.

[ad id=“263680″]

Работното място ще се помещава в специални дегустационни кабинки, разположени в т. нар. дискусионни стаи в научно-изследователския център на производителя в Рединг. Идеята е всеки дегустатор да си сътрудничи и да обменя идеи и наблюдения с екип от около 11 панелисти, докато постигнат съгласие по отношение на желаните вкусови характеристики на шоколадовите продукти.

Дегустаторът ще има ключова роля в експериментирането с иновативни вкусове и пускането на новите продукти на компанията в целия свят, пише още в обявата, публикувана на сайта на „Монделийз“.

Основното изискване към кандидатите е да са страстни любители на шоколада, да притежават добре развити вкусови рецептори и да бъдат готови да опитват съвсем нови и непознати продукти. Отличните комуникационни умения и владеенето на английски език са задължителни.
edna.bg

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

8 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

9 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

15 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

17 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

36 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

един час ago
image0 (9K)