Стара Загора

Един от най-успешните български плувци идва в Стара Загора

На 27 октомври в 15.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора, бронзовият медалист от световното младежко първенство Индианаполис 2017 Антъни Иванов, заедно с Генералния секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова, ще се срещне с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местната власт.

[ad id=“225664″]

Един от най-успешните български плувци идва в Стара Загора за участие в шестото издание на Международния турнир по плуване „Руси Русев“, който ще се проведе на 28 и 29 октомври в Стара Загора. Официалното откриване е от 16.30 часа на 28 октомври на обновения общински плувен басейн, където ще се съберат асове в плувния спорт. Те ще покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора. „Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновения басейн. За пръв път ще работи и електронна измервателна уредба“, обясни Стефан Вачев, президент и треньор на клуб „Траяна“. По думите му, Антъни Иванов ще бъде лице на турнира, който се превръща в място, където плувците гонят рекорди и показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна“, допълни Стефан Вачев.

[ad id=“255238″]

В четвъртък от 13.30 часа ще се проведе среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище „Тодор Каблешков“ Стара Загора.

От 16.00 часа на плувния басейн започва Открит урок на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове по плуване.

В петък в 9.30 часа състезатели и треньори ще посетят Детска градина 10 „Светлина“ и ще се срещнат с деца трениращи в плувния басейн на забавачката.

Началото на първия състезателен полуден е в събота от 9.30 часа, а от 17.00 часа започва вторият състезателен полуден. В неделя от 9.30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични премии. Ще бъдат наградени и треньорите на най-добрите състезатели при мъжете и жените.

Програма на мероприятията свързани с провеждането на VI-ти МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ-РУСИ РУСЕВ гр. Стара Загора

26 октомври 2017 г. (Четвъртък)

13.30-Среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище“Тодор Каблешков“Ст.Загора

16.00-Открит урок на на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове по плуване- Плувен басейн гр.Ст.Загора

18.00-Пресконференция -Заседателна зала в Плувен басейн гр.Ст.Загора

27 октомври 2017 г. (Петък)9.30-Посещение в Детска градина 10-Светлина и среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване на България с деца трениращи в плувния басейн на заведението.

15.00-Среща на Генералния секретар на БФПС и световния финалист от световното първенство в Будапеща 2017 и световен медалист от световното младежко първенство Индианаполис 2017 с Кмета и представители на местната власт.

[ad id=“237001″]

28 октомври 2017 г. (Събота)

9.30-Начало на първи състезателен полуден

16.30-Откриване на Международен турнир поплуване-Руси Русев гр.Стара Загора 2017г.

17.00-Начало на втори състезателен полуден

29 октомври 2017 г. Неделя

9.30-Начало на трети състезателен полуден

Arhiv

Recent Posts

Екшън в центъра на София заради кандидат за депутат

6 патрулки и кола на "Жандармерия" на ул. "Раковски"...

13 минути ago

Предизборната кампания започва, 20 партии и 11 коалиции ще се борят за гласа ни

На 9 юни избираме депутати и представителите ни в ЕП...

20 минути ago

Къде отиват старите ни дрехи: Арт работилница и инфощанд на Община Стара Загора

Къде отиват старите ни дрехи: Арт работилница и инфощанд на Община Стара Загора Ненужният текстил…

21 минути ago

Девет ранени при катастрофа между микробус и ТИР

Четирима от пострадалите са с опасност за живота...

24 минути ago

Светът е на ръба на климатична пропаст: Очакват ни глад, конфликти и масова миграция

Липсата на политическа воля е основната пречка за спирането на затоплянето...

25 минути ago

Над 100 участници ще стъпят на сцената на „Цветовете на джаза“ през юни

Над 100 участници ще стъпят на сцената на „Цветовете на джаза“ през юни, съобщиха на…

25 минути ago
image0 (9K)