Спорт

Златна Ивет Горанова! Първа олимпийска титла за България в Токио

Българката победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1 в турнира по карате дисциплината кумите при жените до 55 кг, видя ЗАРАТА.
Двете състезателки започнаха гресивно двубоя и атаките стартираха след началната сирена. Ивет успя да събори съперничката си, но получи удар, след който трябваше да получи медицинска помощ. Веднага след това резултата стана 1:1 след пласиране на „юко“. Горанова поведе с ново „юко“.

Българката получи предупреждение 90 секунди преди края на двубоя. Ивет атакува след подновяването на срещата, но съдиите прецениха, че е имало „ипон“. Малко след това медицински екип се появи и в помощ на Терлюга. Веднага след това Горанова атакува и спечели още две точки, повеждайки с 4:1.
Лошото 30 секунди преди края на двубоя българкат получи трето наказание. Но след това Ивет атакува и отбеляза ново „юко“ и поведе с 5:1. Украинският щаб поиска „ипон“ в края на двубоя, но той не бе отсъден и Горанова ликува със златото.

Преди това Ивет спечели четири поредни убедителни победи. Горанова се класира на финала след победа над австрийката Бетина Планк с 4:3. Преди това Горнова започна с победа над представителката на Китайско Тайпе Цуюн Уен с 5:2 след едно „юко“ и две „вадзари“. Точно преди първия мач на Ивет иранката Сара Бахманяр с късен „ипон“ поднесе изненадата и победи Серап Озчелик с 5:4 оценки (точки). В третия си двубой тя надви и представителката на Иран Сара Бахманяр с 5:2.

Стефан Стефанов

Recent Posts

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

49 минути ago

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

един час ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

2 часа ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

3 часа ago
image0 (9K)