Ивайло Тончев – Искам да вярвам, че изборите могат да променят нещо

1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info?
Приятно ми е, Ивайло Тончев, кореняк заралия, който от 44 години живее и работи в града / с кратко прекъсване покрай следването ми в Пловдив/. Филолог по образование, днес работя в областта на интернет търговията и маркетинга. Женен, с едно дете.
2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?
Влизам в листата на Да България като гражданска номинация на коалиционния партньор ПП“ДЕОС“. Вярвам, че ни е нужна промяна. Тя може да дойде само с нови хора. Политиците днес приемат народния вот за назначение и врата към облаги и възможности за печалба от влияние. Такъв ни е манталитета, ганьовски. Бих желал да застана с лицето си и с името си , декларирайки желание за промяна.
3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?
Личните ми приоритети:
здравеопазване – един от секторите, в който се осъществява абсолютен тормоз над населението, в който администратори желаят и имат пълен контрол върху лекарите. И върху съдбите ни. Типичен пример за това бяха пръстовите идентификатори, за които не беше проведена адекватна кампания за осведомяване, много хора така и така не схванаха смисъла. Отделно, провалът им забави с години така чаканите електронно здравно досие, рецепта и карта. Здравеопазването ни страда от стихийност в решенията, всеки пореден министър/правителство решават нещата на парче, а стоят неизпълнени големите задачи, от които зависи всичко.
образование – 13 години бях учител. И тук системата не работи, с огромен процент застаряващи учители, които гледат да избутат „до пенсия“. Децата също не са мотивирани да успеят, те не виждат смисъл да учат, защото благополучието им се вижда толкова близко и постижимо „само с един удар“. И то съвсем не ви говоря за удари от сферата на високите технологии, за голямо мое съжаление.
– социална политика – България провежда абсолютен геноцид към своите деца и възрастни хора. Две толкова раними групи, за които се „прави“ толкова, което в реалността е просто равно на въздух.
Усещам тези три теми близки до себе си, имам опита и желанието да променя нещата към по-добро.
4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?
Почти съм забравил първите си детски мечти. Сигурно не са били нещо кой знае колко сериозно. Най-важните детски мечти за мен сега са тези на дъщеря ми, която желае да стане дизайнер /или лекар – в зависимост от настроението си ;)/. Дано тя успее и да ги запази и да ги осъществи. В една по-добра България. За това си мечтая сега.
5. Защо сте в листата за регион Стара Загора? Каква е връзката ви с града?
44 години живот в града не са малко 🙂 Видях и едни и други години, помня го, когато твърдяха, че е „град на липите“ и „град на поетите“. За съжаление, останаха само правите улици. Имал съм възможност да напусна града, отказах и не съжалявам. Обичам си родното място.
6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?
Ако трябва да бъда честен, не смятам, че аз съм важен. Избирателите трябва да подкрепят себе си и желанието за промяна. Това е най-значимото. Всеки може да гласува по съвест и за когото желае. Нужни са ни /включвам и себе си като избирател/ нормални хора с желание да работят, а не да имитират дейност. За пореден /последен/ път си внушавам, че от изборите има смисъл, защото могат да променят нещо. Дано не се лъжа.

27 МИР, Стара Загора, коалиция „Да България“
Бюлетина номер 16, номер в листата 6

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Иван Дарийков

Recent Posts

Почина Юлия Трашлиева, първата българка с медал от световно по художествена гимнастика

Тя има важен принос за развитието на този спорт в България...

13 минути ago

Борисов: Отново сме на избори и виновни за това сме най-малко в ГЕРБ

Лидерът на партията се срещна със симпатизанти...

15 минути ago

С мапинг шоу отбелязваме Деня на Европа

Центърът на София оживява, променя се градската среда...

31 минути ago

Ще промени ли РСМ политиката си към България след победата на Силяновска?

Нямам доверие, че ще направи позитивна крачка към нас, посочи Владимир Перев...

32 минути ago

Терзиев защити велоалеята в центъра на столицата

Търсим решение за паркиране, каза кметът...

един час ago

Миков: “Левицата” е най-голямата лява коалиция

Нямаме само стари кадри от БСП, увери той...

един час ago
image0 (9K)