Ивайло Тончев – Искам да вярвам, че изборите могат да променят нещо

1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info?
Приятно ми е, Ивайло Тончев, кореняк заралия, който от 44 години живее и работи в града / с кратко прекъсване покрай следването ми в Пловдив/. Филолог по образование, днес работя в областта на интернет търговията и маркетинга. Женен, с едно дете.
2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?
Влизам в листата на Да България като гражданска номинация на коалиционния партньор ПП“ДЕОС“. Вярвам, че ни е нужна промяна. Тя може да дойде само с нови хора. Политиците днес приемат народния вот за назначение и врата към облаги и възможности за печалба от влияние. Такъв ни е манталитета, ганьовски. Бих желал да застана с лицето си и с името си , декларирайки желание за промяна.
3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?
Личните ми приоритети:
здравеопазване – един от секторите, в който се осъществява абсолютен тормоз над населението, в който администратори желаят и имат пълен контрол върху лекарите. И върху съдбите ни. Типичен пример за това бяха пръстовите идентификатори, за които не беше проведена адекватна кампания за осведомяване, много хора така и така не схванаха смисъла. Отделно, провалът им забави с години така чаканите електронно здравно досие, рецепта и карта. Здравеопазването ни страда от стихийност в решенията, всеки пореден министър/правителство решават нещата на парче, а стоят неизпълнени големите задачи, от които зависи всичко.
образование – 13 години бях учител. И тук системата не работи, с огромен процент застаряващи учители, които гледат да избутат „до пенсия“. Децата също не са мотивирани да успеят, те не виждат смисъл да учат, защото благополучието им се вижда толкова близко и постижимо „само с един удар“. И то съвсем не ви говоря за удари от сферата на високите технологии, за голямо мое съжаление.
– социална политика – България провежда абсолютен геноцид към своите деца и възрастни хора. Две толкова раними групи, за които се „прави“ толкова, което в реалността е просто равно на въздух.
Усещам тези три теми близки до себе си, имам опита и желанието да променя нещата към по-добро.
4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?
Почти съм забравил първите си детски мечти. Сигурно не са били нещо кой знае колко сериозно. Най-важните детски мечти за мен сега са тези на дъщеря ми, която желае да стане дизайнер /или лекар – в зависимост от настроението си ;)/. Дано тя успее и да ги запази и да ги осъществи. В една по-добра България. За това си мечтая сега.
5. Защо сте в листата за регион Стара Загора? Каква е връзката ви с града?
44 години живот в града не са малко 🙂 Видях и едни и други години, помня го, когато твърдяха, че е „град на липите“ и „град на поетите“. За съжаление, останаха само правите улици. Имал съм възможност да напусна града, отказах и не съжалявам. Обичам си родното място.
6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?
Ако трябва да бъда честен, не смятам, че аз съм важен. Избирателите трябва да подкрепят себе си и желанието за промяна. Това е най-значимото. Всеки може да гласува по съвест и за когото желае. Нужни са ни /включвам и себе си като избирател/ нормални хора с желание да работят, а не да имитират дейност. За пореден /последен/ път си внушавам, че от изборите има смисъл, защото могат да променят нещо. Дано не се лъжа.

27 МИР, Стара Загора, коалиция „Да България“
Бюлетина номер 16, номер в листата 6

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


image0 (9K)