Крими новини

Извънредно: Москов проговори

Не разбирам къде е моето финансово прегрешение.  Вкарали сме нещо, за което бихме дали 4 млн. и сме дарили нещо за 400 хил. лв. Това заяви на излизане от столичното следствие министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.
„Нямам никакво притеснение в нито едно от действията си. Щях да бъде обвинен от обществото, ако не бях осигурил възможността българският имунизационен календар да бъде изпълнен”, подчерта Москов. Той бе категоричен, че в случая не става въпрос за бартер.
„В мое лице ще имат пълно съдействие. Защитили сме държавния интерес”, каза още той.
Той каза още, че обвиненията на прокуратурата са единствено и само във връзка с финансовите параметри на даренията от Турция. Имало и още едно обвинение във връзка с производствен процес в „Бул Био“, несвързано с дарението с Турция. „Нито едно от обвиненията, нито е част от обвиненията е във връзка с качеството, навремеността и адекватността на ваксините, свързани с дарението“, добави  Петър Москов.
Днес прокуратурата повдигна три обвинения на министъра в оставка Петър Москов. Първото е за длъжностно престъпление по чл. 282 за това, че не е заплатил изнесената в Турция БЦЖ ваксина чрез включване на договор за дарение на 5 млн. дози. Второто е свързано отново с длъжностно престъпление, за това че не е заплатил изнесената в Турция БЦЖ ваксина чрез включване на договор за дарение на 5 млн. дози.Третото обвинение е за безстопанственост.

Иван Дарийков

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

10 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

13 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

54 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

57 минути ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago
image0 (9K)