Политика

Илияна Йотова: България има нужда от силни личности

„Живеем в страшен свят. Днес България има нужда от силни личности, които могат да кажат „Не“, когато е нарушен националният ни интерес. А не, както казва Борисов: „Ще слушам началниците“, това каза Илияна Йотова по време на посещението си в Кюстендилска област.

Всички тези началници си имат свои интереси, тях не ги интересува България или ги интересува дотолкова да построят у нас мигрантски лагери, за да не тръгнат мигрантите към Европа. За това ни трябват силни личности, а в лицето на ген. Радев България и българите ще имаме не само президент, а и страж, воин, доблестен мъж, който знае как се брани Родина и чест. Тази Родина, в която се е клел. Той знае как да каза „Не“ в чужбина, когато това не е в наш интерес“.

Обиколката на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова и Калоян Паргов, член на ИБ на БСП, който отговаря кюстендилска област започна от Дупница. На срещата Илияна Йотова разговаря с членове и симпатизанти на БСП. Домакини бяха Станислав Павлов – областен председател на БСП и депутатът от БСП Лява България от региона д-р Иван Ибришимов. На срещата беше представен ген. Иван Цеков – председател на инициативния комитет, формиран в Дупница, в подкрепа на кандидатите за президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

Втората среща в областта беше в с. Джерман, на която Илияна Йотова бе посрещната с хляб и сол от местен танцов и певчески състав. Хората от селото подариха на Илияна Йотова хлопатар с пожалание още в нощта на изборите да извести началото на мандата на новия президент ген. Радев.

Илияна Йотова се обърна към хората от с. Джерман с думите: „Вие знаете, че аз бях през цялото време с вас в битката да опазите чистотата на селото и да не бъде изградено сметище на метри от къщите на хората. Внесох този проблем в ресорните комисии на Европейския парламент. Там ни разбраха, но тук, нашите управници не разбраха проблема. За това е време да ги сменим. Пред вас ние не просто даваме обещания, а директно ги изпълняваме и вие виждате това. Ще бъдем достатъчно силни, за да оправдаем вашето доверие, което не се съмнявам ще ни дадете.“

Според Калоян Паргов, БСП разширява електоралната си подкрепа и върви напред. „Това проличава и от жълтите атаки и от истеричното ровене за компромати. Пробивът на статуквото може да стане с нови и почтени лица, които да допринесат за това президентската институция да си върне репутацията на държавно и международно равнище. Повечето кандидати за президент са бивши министри на Бойко Борисов или настоящи партньори на Бойко Борисов. Не бива да допускаме хората да се примирят с маневрите на Борисов, които имитират държавническо поведение“ – заяви Паргов в Дупница.

редактор

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

8 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

57 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

58 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)