Как да печелим стабилни доходи от апартамент в Слънчев бряг?

Повечето хора мечтаят за дом с гледка към морето, но само най-предприемчивите правят пари от сбъднатата си мечта. Инвестирането в имоти, всъщност, съвсем не е само за богати. Напълно е по силите на всеки, които се нуждае от стабилен, сигурен доход и има пари, които би искал да „спаси от инфлацията”.

Как един апартамент на морето от пасив се превръща в актив?

Гледката към морето е добра реклама, но човек може да се надява на истинска печалба, само ако си купи жилище в много популярно за туристите място. Да, не са малко и хората, които обичат дивите плажове и малките градчета, но тези, които са склонни да дават добри пари се интересуват от места като Слънчев бряг или Златни пясъци. Само с такива наематели през лятото може да се разчита на доход, който покрива издръжката на имота през студените месеци.

Втората стъпка е закупуването. Независимо дали става въпрос за собствени средства или подкрепа от банка, най-изгодно е да се купи жилище „на зелено”. Това обаче е и риск, особено ако купувачът няма впечатление или гаранция за работата на строителния предприемач.

Изкушаваща може да се окаже и мисълта да се купи къща на плажа, вместо апартамент. Жилищните сгради обаче са по-удобни, компактни и имат наистина спираща дъха гледка отвисоко. Това са все причини, поради които туристите избират тях за летните си ваканции.

Как се печели повече и по-лесно от апартамент на морето?

Дори спретнатото малко студио край плажа може да се превърне в инвестиционен имот, ако собственикът знае как да го представи на пазара. „Просто чиста стая с легло” не е достатъчно силна реклама, за да привлече вниманието на платежоспособните туристи. За да наемат апартамента му и да поискат да се върнат догодина, собственикът трябва да се постарае в посока на:

Интериора

  1. Тематична и успокояваща цветова схема: Нежно синьо, тюркоазено, пясъчно бежово и бяло създават типична ваканционна атмосфера. За да не е така „студен” интериорът, могат да се използват коралови и зелени акценти.
  2. Естествени текстури: Килими от юта, ратанови мебели, плетени кошници и дървесина са практични, достъпни и много приятни за използване елементи от декора.
  3. Естествена светлина: Дори малкото студио ще изглежда просторно, когато се използват прозрачни завеси или сенници.
  4. Основни предмети и аксесоари: Качествено спално бельо, нови кърпи, оборудвана кухня, климатик и телевизор са задължително допълнение във ваканционен имот.
  5. Красив, но скромен декор: По-малкото е по-добре, когато става въпрос за морска декорация. Маринистични картини, декоративни черупки или тематични елементи изглеждат уместни, но е добре да не се прекалява с тях.
  6. Романтика на открито: Ако апартаментът разполага с балкон или външно пространство, задължително трябва да се организира кът за сядане/хранене на открито. За повече атмосфера могат да се добавят саксийни растения, прозрачни купи с пясък и дебели свещи, светещи гирлянди и соларни лампи.
  7. Чистота: Няма декор или удобство, които да я компенсират, ако липсва. За да се поддържа образцовия вид на имота, само трябва да се потърси доказана фирма за почистване в Слънчев бряг. На служителите й ще може да се разчита както в разгара на сезона, така и през зимата.
  8. Лично отношение: Туристите идват на почивка, но искат да се чувстват у дома си! Малки жестове на внимание като кошница с плодове за „добре дошли”, букет с визитката на собственика, предложения за свободното време в региона, настолни игри и т.н. допадат на всички .

Добре обмислена цена

Ваканционните жилища по принцип се наемат в активен сезон, но е напълно възможно да приемат гости и извън него. Това се случва, когато се поддържа и разумна цена, която се определя с:

  • Проучване на пазара: Прави се анализ на наемите, които се искат за подобни имоти в района.
  • Преценка на разходите за поддръжка, почистване, застраховки, комуникации и дори- ипотека.
  • Оценка на търсения марж на печалба.
  • Предлагане на допълнителни услуги, които биха оправдали по-високия наем.
  • Продължителност на престоя : Напълно естествено е да се предложи отстъпка при наемане на апартамента за повече дни. Това не се прави само в полза на туристите. За собствениците е по-добре да работят с по-малко, но много надеждни клиенти.

Популяризиране на апартамента

Дари най-луксозният апартамент на брега на морето се нуждае от реклама, за да се бъде предпочетен сред стотиците други на туристическия пазар. Атрактивното представяне в платформите за краткосрочни наеми може да накара семействата с деца да изберат жилище под наем, вместо хотел.

За целта могат да се използват платформи за ваканционни имоти. Чрез тях апартаментът може да намери наематели дори половин година преди отпуската си.

Друго отлично решение е да се използват стратегии от дигиталния маркетинг:

  • Създаване на уебсайт с висококачествени, атрактивни снимки; описание на апартамента; местоположението му със съвети за транспорт; възможност за забавления в региона и информация за контакт.
  • Оптимизиране на уебсайта, което ще го класира по-високо в резултатите на търсенето в мрежата, когато започне интензивното търсене на свободи апартаменти на плажа през сезона.
  • Използване на популярни социални мрежи като Instagram, Facebook и Pinterest, публикации в блокове, рекламни статии и т.н.
Бонка Дипчикова

Recent Posts

Кирчо, тази песен ще ни надживее!, казал Иван Андонов на Маричков

Във филма "Вчера" клетвата не я пеят "Щурците"...

5 минути ago

Градският транспорт като алтернатива за евтино и бързо придвижване

Според Калоян Карамитов е трябвало хората да бъдат по-добре запознати с новите предложения...

14 минути ago

„Европа танцува“ с послание за чиста природа

Организира се с подкрепата на Столична община...

20 минути ago

49-ото НС е приело 148 закона, заседавало е извънредно 21 пъти

Депутатите са внесли 216 законопроекта...

един час ago
image0 (9K)