Рекламни публикации

Красотата в градината и двора вече е въпрос на вкус

Независимо дали се грижите за малка градинка или голям двор със зеленчуци и цветя – удовлетворението и желанието да създадеш нещо красиво са еднакви. Цветята носят красота и аромат в ежедневието ни, зареждат ни и ни изпълват с позитивни мисли. Оформянето на цветната градина вече е въпрос на вкус. Предлагаме Ви изключително разнообразие от семена за цветя, с които можете да създадете Ваш собствен дизайн на цветна аранжировка. В каталога ни ще откриете така добре познатите ви теменужки, астри, хризантеми, цинии, ружа, карамфил, иглика, мак и други цветя от Вашето детство. За любителите на екзотиката предлагаме оригинални цветя като: койкс, кортадерия, краспедия, лагурус и много други. Можете да внесете екзотиката на различни страни във Вашата градина на село! Можете да реализирате и най-смелите си мечти – кактуси, палми – сега вече всичко е възможно! Може да оформите алпинеум, езерце с цветя около него, цветна поляна, където да отдъхвате или екзотично кътче с оригинални растения. Всичко е във Вашата фантазия!

Предлагаме и миксове, които освен красиви могат да бъдат и полезни – например за прогонване на комари, или привличане на пеперуди и пчели, както и като бариера срещу охлюви.

Цветни петна

Много от нашите клиенти желаят да оформят определен цветен акцент в градината си – син, червен, бял. Ние ще ви предложим цветя, цъфтящи в тези цветове, които цъфтят по различно време, за да може тази част от градината ви дълго време да остане обагрена в този цвят.

На балкона

Обичате цветята, но нямате градина? Подходящи за вас са разнообразните ни миксове за балкони и веранди. Те съдържат обилно и дългоцъфтящи едногодишни растения. Цветя с повдигнати и висящи издънки, с декоративни листа и цветове. Разнообразието от форми и цветове, дава възможност за оригинална и интересна балконска композиция.

Специални миксове

Селска градинка

Изтънчена колекция от едногодишни декоративни растения, предназначени за градини в провинциален стил. Това е композиция от многоцветни декоративни растения, които не могат да липсват в градина с идилична атмосфера, най-доброто място за почивка от ежедневието и суматохата на града.

Анти смог

Създайте своя собствена зелена бариера и дишайте чист въздух, заобиколени от приказни цветя и обгръщани от успокояващия аромат на цветя и билки. Внимателно подбран микс от различни растителни видове, чиято структура и вид ще пречистят ефективно въздуха чрез абсорбиране на големи количества замърсители.

Микс за привличане на пеперуди

Специална смес от едногодишни и многогодишни растения, привличаща пеперуди, която включва, наред с други: циния, хризантема, ралица, парички, пиретрум, ешолция и много други. Те цъфтят през лятото и привличат пеперудите с аромата си.

Микс от диви цветя

Уникална композиция от невзискателни, ярко цъфтящи едногодишни и многогодишни цветя. Миксът се състои от над 40 вида диви цветя. Тази смес може да бъде чудесно допълнение към тревите, създавайки цветна поляна. Цветята са подбрани така, че да радват окото през целия вегетационен период – от началото на лятото до късна есен.

Микс репелент срещу комари

Богата смес от над 50 вида цветя, които действат като репелент против комари. Растенията отделят ароматни етерични масла, които комарите не понасят. Сместа включва много известни и обичани билки, които освен функцията за отблъскване на комарите могат да служат като допълнение към различни видове ястия.

Микс от цветя против охлюви

Охлювите унищожават градината ви? Искате ли да се отървете от тях по напълно естествен начин? Видът на растенията, съдържащи се в микса и тяхната миризма ще създадат естествена бариера, която пречи на охлювите да се хранят. Допълнително предимство ще бъде красива композиция от цветя и билки (едногодишни и многогодишни) във вашата градина. Посейте семената от април до средата на юни и се сбогувайте с охлювите завинаги.

Тревни смеси

При нас ще откриете специални смеси за оформяне на зелени площи, с които да създадете  красиви поляни с цветя. Най-търсените сред тях са:

Летен букет

Микс от цветя и билки. Включва 31 вида растения, идеални за създаване на романтични, ароматни летни букети. Миксът съдържа растения с пъстри цветове, които цъфтят обилно и продължително.

Пчели и пеперуди

Микс, който създава живописно изглеждащо кътче във вашата градина. Съдържа растения с пъстри и ароматни цветове, обилно цъфтящи и привличащи пчели и пеперуди, които се хранят с техния прашец и нектар.

Уханни цветя

Микс, който се състои от семена на 27 вида чудесно ухаещи цветя и билки. Съдържа растения с цветни и ароматни цветове, които цъфтят обилно за дълго време, създавайки прекрасно уханно кътче във Вашата градина.

Колекции от определени цветя

Любители сте на определен вид цвете – астра, теменужка, слънчоглед … Ние ще ви предложим микс, съдържащ най-различни цветове и сортове от любимото ви цвете. Така ще се радвате на водопад от багри и аромати.

Ядливи цветя

Да освен за красота, тези миксове можете да използвате и за декориране на ястия. Невероятно разнообразие от багри и вкусове. Кой казва, че красивото не е полезно!

Време за екзотика:

Предлагаме и изключително оригинални миксове от семена:

Живи камъчета

Уникален цветен микс от непретенциозен сукулент, чиито плоски, овални и месести листа с интересна напукана текстура наподобяват малки камъчета. Те изглеждат феноменално през есента, когато от кухината в центъра на растението излизат блестящи цветя с жълт или бял цвят.

Микс кактуси

Вълнуващ микс от лесни за отглеждане кактуси, които са много подходящи за первази на прозорци, слънчеви стаи или оранжерии. Изключително лесни за отглеждане. Този микс от кактуси е идеалният начин да започнете нова колекция, която ще създаде завладяващ дисплей, който ще продължи много години. Много кактуси ще разцъфтят с ярки, ефектни цветове.

Микс палми

Семената на палма най-добре е да засеете през месец февруари и да разсадите младите растения през месеците април – май. Палмата расте на слънчево място. В периода от пролетта до есента, водата умерено се подхранва с течен многокомпонентен тор.

Микс за алпинеум

Уникален разнообразен микс от многогодишни растения, високи 15-30 см. Те са почвопокривни растения с ниски почвени изисквания, за слънчеви или леко засенчени места. Създават многоцветни килими. Перфектни са за алпинеуми и граници.

Микс сухи растения

Миксът съдържа 22 разновидности на цветни семена. Тези цветя се съчетават добре помежду си, подходящи за отглеждане в летни цветни лехи и саксии. Цветята се берат за букети, сушат се – използват се за флористични композиции.

Дайте свобода на фантазията си! Ние ще ви помогнем да осъществите и най-смелите си цветни мечти.

Бонка Дипчикова

Recent Posts

Новото паркиране било съгласувано със СДВР

Това съобщиха от общината...

24 минути ago

Ангел Кунчев: Няма риск за децата, родени от имунизирани майки

Коклюшът няма взривподобен характер...

37 минути ago

Сачева: Василев е политически спекулант, връзват му се Венко и група съветски учени

Повече да не ни губи времето, пише тя във фейсбук...

един час ago

Черно море и Левски се занулиха, но варненци са в челната тройка

Мачът бе зрелищен, но не успяха да се победят...

един час ago

29 шофирали пияни за ден

10 засечени с наркотици...

2 часа ago
image0 (9K)