Стара Загора

Кметът Живко Тодоров: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

ЗАРАТА: Кметът Живко Тодоров в Тракийски университет: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

„Тракийски университет е гордост за Стара Загора, развивайте го и дерзайте. България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват в живота и да теглят държавата напред“, каза по време на тържественото откриване на старозагорската Алма матер, кметът Живко Тодоров. Той благодари на студентите за техния избор за обучение във висшето учебно заведение и им пожела ползотворна учебна 2021-2022 година.

 

„Тракийски университет е едно от най-иновативните и прогресиращи висши учебни заведения през последните години. Той не е само локален и национален, той е интернационален университет. През последните години разкрихме нови 15 специалности и 100% от държавната поръчка беше запълнена до 15 август “, поздрави студентите студентите ректорът доц. Добри Ярков. Той допълни, че близо 2000 са първокурсниците, които ще прекрачат прага на Тракийски университет.

Ана-Мария Боянова и Андрей Казаков получиха символичния Ключ на знанието по време на тържественото откриване на Академичната нова учебна година в Тракийския университет.

На откриването присъстваха още доц. Крум Неделков – заместник-министър на земеделието, храните и горите, директорът на БАБХ д-р Христо Вълчанов, зам.-кметът Иванка Сотирова, областният управител Иван Чолаков, директори на училища, студенти и гости.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

41 секунди ago

Прокълнатата неделя на Формула 1: 30 години от смъртта на Айртон Сена

Дори и днес пилотът удивлява хората...

23 минути ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

24 минути ago

ГЕРБ застават плътно зад държавната детска болница

От партията призоваха всички правителства да работят по нея...

42 минути ago

Цената на природния газ е със 7% по-ниска през май

Тя е в размер на 54,70 лв./MWh...

46 минути ago
image0 (9K)