България

Кошлуков се извини в за „пръста в ефир“ – като „дисидент, политически затворник, студентски опозиционен лидер“

Днес АБВ официално поиска оставката му. Ден преди това генералният директор на БНТ Константин Каменаров обяви, че Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради неприличния жест. Това се посочва и в официална позиция на БНТ Офциалните мрежи се тресат от гневни постове.

[ad id=“263680″]

Програмният директор на БНТ и водещ на предаването „Още от деня“ Емил Кошлуков се извини в ефир за неприличния жест, който отправи миналата седмица по време на разговора му с представител на Зелените Борислав Сандов.

„Мисля, че дължа извинение за неприличния жест. Той, разбира се, бе провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ. Но това не ме оправдава. Първо, защото съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора. Второ, защото имам достатъчно опит като водещ и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-тежки ситуации. Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям моите извинения. Няма да се повтори! Но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. По-възпитано, но ще реагирам“, заяви Кошлуков.

„Според мен – каза той – има четири професии: полицай, лекар, учител, журналист. Единият пази живота и сигурността, друг пази здравето, третият – децата ни, а журналистът – демокрацията. Всеки, който посегне на полицай или журналист, да бие лекар или учител, аз пак ще реагирам“, подчерта Кошлуков.

[ad id=“218001″]

Водещият обясни защо е направил жеста: „Той, разбира се, беше провокиран от подобни жестове и нападки към мен и БНТ. Но това не ме оправдава“.

„Аз съм водещ от години, би трябвало да се владея по-добре“, каза Кошлуков като изтъкна дългия си опит в политиката и медиите.

И завърши като за трети път повтори: „Няма оправдание за моето поведение, то няма да се повтори“.

Това стана в началото на предаването тази вечер.

Ден преди това генералният директор на БНТ Константин Каменаров обяви, че Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради неприличния жест. Това се посочва и в официална позиция на БНТ, публикувана в неделя вечер и написана от генералния ? директор по повод протестите с искане за оставката на програмния директор на БНТ 1.

[ad id=“218548″]

Кошлуков демонстрира неприличния жест на два пъти по време на предаването с въпроса „Този знак ще се прави ли така отпред“, зададен към единия от гостите в студиото – Борислав Сандов от „Зелените“. Той имаше предвид поредния протест за спасяване на Пирин от четвъртък вечер, който стигна и до БНТ, където беше поискана и неговата оставка.

Кошлуков потърси сметка на Сандов за поведението на протестиращите. Съпредседателят на „Зелените“ обясни, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници и допусна, че става дума за провокация.

[ad id=“236480″]

Директорът на новините в обществената медия Уляна Пръмова заяви от своя страна, че според нея Кошлуков е бил под афект, когато е показал неприличния жест.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение

След успеха на второто издание на WorkIn Stara Zagora, следва продължение, съобщиха за ЗАРАТА Две…

20 минути ago

От „Мама и Аз“ питат Радев: С какво пречим на държавата?

Според лечебното заведение "държавният глава е започнал кампания"...

27 минути ago

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май, съобщиха за ЗАРАТА Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба,…

2 часа ago

Красимир Вълчев: България има нужда от отговорно управление и експериментите трябва да спрат

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: България има нужда…

3 часа ago

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците, съобщиха…

3 часа ago

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден, съобщиха за ЗАРАТА Най-много са с…

3 часа ago
image0 (9K)