Кошлуков се извини в за „пръста в ефир“ – като „дисидент, политически затворник, студентски опозиционен лидер“

Днес АБВ официално поиска оставката му. Ден преди това генералният директор на БНТ Константин Каменаров обяви, че Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради неприличния жест. Това се посочва и в официална позиция на БНТ  Офциалните мрежи се тресат от гневни постове.

[ad id=“263680″]

Програмният директор на БНТ и водещ на предаването „Още от деня“ Емил Кошлуков се извини в ефир за неприличния жест, който отправи миналата седмица по време на разговора му с представител на Зелените Борислав Сандов.

„Мисля, че дължа извинение за неприличния жест. Той, разбира се, бе провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ. Но това не ме оправдава. Първо, защото съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора. Второ, защото имам достатъчно опит като водещ и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-тежки ситуации. Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям моите извинения. Няма да се повтори! Но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. По-възпитано, но ще реагирам“, заяви Кошлуков.

„Според мен – каза той – има четири професии: полицай, лекар, учител, журналист. Единият пази живота и сигурността, друг пази здравето, третият – децата ни, а журналистът – демокрацията. Всеки, който посегне на полицай или журналист, да бие лекар или учител, аз пак ще реагирам“, подчерта Кошлуков.

[ad id=“218001″]

Водещият обясни защо е направил жеста: „Той, разбира се, беше провокиран от подобни жестове и нападки към мен и БНТ. Но това не ме оправдава“.

„Аз съм водещ от години, би трябвало да се владея по-добре“, каза Кошлуков като изтъкна дългия си опит в политиката и медиите.

И завърши като за трети път повтори: „Няма оправдание за моето поведение, то няма да се повтори“.

Това стана в началото на предаването тази вечер.

Ден преди това генералният директор на БНТ Константин Каменаров обяви, че Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично заради неприличния жест. Това се посочва и в официална позиция на БНТ, публикувана в неделя вечер и написана от генералния ? директор по повод протестите с искане за оставката на програмния директор на БНТ 1.

[ad id=“218548″]

Кошлуков демонстрира неприличния жест на два пъти по време на предаването с въпроса „Този знак ще се прави ли така отпред“, зададен към единия от гостите в студиото – Борислав Сандов от „Зелените“. Той имаше предвид поредния протест за спасяване на Пирин от четвъртък вечер, който стигна и до БНТ, където беше поискана и неговата оставка.

Кошлуков потърси сметка на Сандов за поведението на протестиращите. Съпредседателят на „Зелените“ обясни, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници и допусна, че става дума за провокация.

[ad id=“236480″]

Директорът на новините в обществената медия Уляна Пръмова заяви от своя страна, че според нея Кошлуков е бил под афект, когато е показал неприличния жест.

 


image0 (9K)