Categories: Футбол

Левски се изложи здраво в Лихтенщайн

Левски загуби с 0:1 гостуването си в Лихтенщайн срещу носителя на купата на страната Вадуц. „Сините“, които играха пред погледа на собственика на отбора Спас Русев, ще приемат съперника в мач-реванш от първия кръг на Лига Европа на 17-и юли отново в 18:45 часа.

Левски създаде първото положение в мача в седмата минута. Иван Горанов проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и подаде към Серджиу Буш, който обаче стреля право в тялото на вратаря от удобна позиция.

[ad id=“225664″]

Вадуц отговори на опасността с гол. В 14-та минута Мохамед Кулибали получи топката пред наказателното поле на Левски и стреля в далечния ъгъл, а Божидар Митрев не успя да се намеси. Домакините можеха да вкарат и второ попадение малко по-късно, но този път вратарят на „сините“ изби шут от пряксвободен удар.

Левски създаде второ положение в 26-та минута, когато топката стигна до Давид Яблонски след центриране от ъглов удар, но чехът не беше подготвен за игра с крак и не успя да стреля. Малко по-късно пък

Филип Мунтвилер опита да изчисти центриране в корнер и уцели собствената си врата, но Андреас Хирцел бе на място и улови топката.

Левски започна по-добре второто полувреме и Буш имаше два шанса за гол, а отделно серия от ъглови удари завърши само с опасност за вратата на Вадуц. Давид Яблонски пък стреля малко над гредата с шут от далечно разстояние, а Давиде Мариани се размина с пас в наказателното поле.

[ad id=“263680″]

Левски направи нов пропуск в 78-та минута. Давид Яблонски получи топката пред наказателното поле на Вадуц и изведе Габриел Обертан на добра позиция, но шутът на френското крило беше блокиран от защитник в червено.

Футболистите на Левски и тези на Вадуц свършиха силите в последните минути и повече опасности нямаше, освен едно положение пред Обертан, което французинът не отигра правилно. Домакините от Лихтенщайн спечелиха с 1:0.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

МАТЕМАТИЧЕСКИ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г.

МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ ЗВЕЗДИ НА СТАРА ЗАГОРА ЗА 2024 Г., съобщиха за ЗАРАТА На 11 май от…

27 минути ago

Day off – Family time – виртуални приключения и игри на открито

Събитието е тази събота от 10 до 18 часа...

27 минути ago

Старите асансьори – опасни, няма резервни части и техници за тях

Съоръженията трябва да бъдат сменени, каза Николай Маринков...

28 минути ago

Състезание по диктовка организира Народната библиотека

Поводът е Денят на Светите братя Кирил и Методий...

30 минути ago

Повишението на пенсиите от 1 юли ще е с 10%, а не с 11%?

Причината ще е отчетената официално по-ниска инфлация...

39 минути ago
image0 (9K)