Левски се изложи здраво в Лихтенщайн

Левски загуби с 0:1 гостуването си в Лихтенщайн срещу носителя на купата на страната Вадуц. „Сините“, които играха пред погледа на собственика на отбора Спас Русев, ще приемат съперника в мач-реванш от първия кръг на Лига Европа на 17-и юли отново в 18:45 часа.

Левски създаде първото положение в мача в седмата минута. Иван Горанов проби по лявото крило, влезе в наказателното поле и подаде към Серджиу Буш, който обаче стреля право в тялото на вратаря от удобна позиция.

[ad id=“225664″]

Вадуц отговори на опасността с гол. В 14-та минута Мохамед Кулибали получи топката пред наказателното поле на Левски и стреля в далечния ъгъл, а Божидар Митрев не успя да се намеси. Домакините можеха да вкарат и второ попадение малко по-късно, но този път вратарят на „сините“ изби шут от пряксвободен удар.

Левски създаде второ положение в 26-та минута, когато топката стигна до Давид Яблонски след центриране от ъглов удар, но чехът не беше подготвен за игра с крак и не успя да стреля. Малко по-късно пък

Филип Мунтвилер опита да изчисти центриране в корнер и уцели собствената си врата, но Андреас Хирцел бе на място и улови топката.

Левски започна по-добре второто полувреме и Буш имаше два шанса за гол, а отделно серия от ъглови удари завърши само с опасност за вратата на Вадуц. Давид Яблонски пък стреля малко над гредата с шут от далечно разстояние, а Давиде Мариани се размина с пас в наказателното поле.

[ad id=“263680″]

Левски направи нов пропуск в 78-та минута. Давид Яблонски получи топката пред наказателното поле на Вадуц и изведе Габриел Обертан на добра позиция, но шутът на френското крило беше блокиран от защитник в червено.

Футболистите на Левски и тези на Вадуц свършиха силите в последните минути и повече опасности нямаше, освен едно положение пред Обертан, което французинът не отигра правилно. Домакините от Лихтенщайн спечелиха с 1:0.


image0 (9K)