Categories: България

Майките на деца с увреждания на протест с искане за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания организират протест срещу вицепремиера Валери Симеонов, на който ще поискат неговата оставка. Недоволството е планувано за понеделник от 12:30 ч. пред сградата на Министерския съвет. Протестът се организира във „Фейсбук“ от организацията на майките „Системата ни убива“.

[ad id=“225664″]

Повод за реакцията им станаха думите на вицепремиера след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник (16 октомври), на което беше подкрепен частично проектът на Закон за хората с увреждания.

„Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха (децата – бел. ред.) по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът за хората с увреждания е заченат в грях“, каза Симеонов пред телевизията на партията му НФСБ – „Скат“.

Коментарът му предизвика реакция от страна на премиера Бойко Борисов, който го призова да се извини за думите си. Майки на деца с увреждания пък поискаха оставката на Симеонов. Това направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

[ad id=“263680″]

След реакциите вицепремиерът използва профила си във „Фейсбук“, за да напише, че „истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума“.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

4 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

4 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

5 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

5 часа ago
image0 (9K)