Майките на деца с увреждания на протест с искане за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания организират протест срещу вицепремиера Валери Симеонов, на който ще поискат неговата оставка. Недоволството е планувано за понеделник от 12:30 ч. пред сградата на Министерския съвет. Протестът се организира във „Фейсбук“ от организацията на майките „Системата ни убива“.

[ad id=“225664″]

Повод за реакцията им станаха думите на вицепремиера след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник (16 октомври), на което беше подкрепен частично проектът на Закон за хората с увреждания.

„Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха (децата – бел. ред.) по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът за хората с увреждания е заченат в грях“, каза Симеонов пред телевизията на партията му НФСБ – „Скат“.

Коментарът му предизвика реакция от страна на премиера Бойко Борисов, който го призова да се извини за думите си. Майки на деца с увреждания пък поискаха оставката на Симеонов. Това направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

[ad id=“263680″]

След реакциите вицепремиерът използва профила си във „Фейсбук“, за да напише, че „истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума“.


image0 (9K)