Култура

Министерството на културата ще иска от държавата още 3 млн. лв. за българското кино

„Много естествено е да има спорове, понякога и препирни, важното е да се взимат решения, добри за развитието на страната и обществото“, коментира министърът на културата трусовете „Обединени патриоти“.

[ad id=“225664″]

Доста време държавата не е реагирала към българското кино, в новия бюджет ще поискаме към 3 милиона лв. повече да влязат там, за да се покаже жест на внимание и по-голяма устойчивост. В момента за кино се отпускат 14 милиона лева на година, искаме да станат 17 милиона. Това заяви в ефира на Канал 3 министърът на културата Боил Банов.

По повод обявената от БСП нова визия за България и слуховете за предстоящи предсрочни избори, министър Банов каза, че не се притеснява за поста си. „Никой не се е родил министър, не се тревожа за поста си. Не виждам алтернатива на демократичното развитие на страната, това е със сигурност“, подчерта той.

[ad id=“263680″]

„През тези вече почти 30 г. е ясно, че не всичко е направено по най-добрия начин, но едно е ясно – вървим по един демократичен път“, обяви Боил Банов.

„Обикновено нещата, които БСП прави, по моя скромна оценка, са свързани с влизане на държавата в икономиката. Който счита, че държавата може да влезе и да управлява пряко – от вашата телевизия до всичко друго, българските граждани може да дадат своето волеизлияние на изборите“, отбеляза министърът.

Запитан от водещия дали го притесняват искрите между „Атака“ и НФСП в коалицията Обединени патриоти, Боил Банов отвърна: „Мен лично, защото съм човек на културата и познавам развитието на света, повече би ме притеснявало ако няма искри и спорове – тогава е вече лошо, тогава се връщаме в едно друго време. В което всички единодушно взимат 100% решенията. Така не става. Много естествено е да има спорове, понякога и препирни, важното е да се взимат решения, добри за развитието на страната и обществото“, посочи Боил Банов.

[ad id=“236993″]

„Трябва да разберем, че това е демокрацията – призиви за оставки, протести. Ключът е за какво са тези протести. Ако е нещо, което не е направено, допусната е грешка – това е смисълът на протестите, те са една червена лампа, коректив, те помагат да се развива и правителството, и обществото. Но когато има дребнотемие, празнодумство – тогава е малко тъжно“, отбеляза още министърът на културата.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Митничари хванаха менте шампоани на „Капитан Андреево“

Били в товарен автомобил, влизащ от Турция...

36 минути ago

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

2 часа ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

2 часа ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

2 часа ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

2 часа ago
image0 (9K)