Новини

Министър Кунева на работно посещение в Израел

„Новата дирекция за българите в чужбина, която ще създадем в Министерството на образованието и науката, ще работи активно за привличането на студенти от диаспората ни, включително и от Израел – както български евреи, така и младежи без български паспорт.“ Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с ръководствата на българското училище „Патриарх Кирил“ в Тел Авив и на Българския културно-информационен център.

Много от учениците на българското училище в Тел Авив биха искали да продължат висшето си образование в България, най-вече по специалностите медицина, фармация и стоматология, но интерес има и към други – по думите на Рина Даскалов, председател на Българския културно-информационен център.

Тази година близо 10 хиляди младежи са напуснали българската образователна система заради емиграция и този недостиг трябва да се компенсира е посочила министър Кунева. Според нея, държавата ще продължи да подпомага българските училища в чужбина, но и българските университети също трябва да са активни в търсенето на чуждестранни студенти.

Arhiv

Recent Posts

Светлана Каменова е европейски шампион по бокс

Чуканова спечели сребро...

5 минути ago

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

55 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

56 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

един час ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

един час ago
image0 (9K)